Serie

Verse ALGORITMES

Kan het internet niet anders?

Wij, 21e eeuwse burgers, kunnen niet meer zonder digitale platforms. Bij de overheid, het openbaar vervoer, veiligheidsdiensten, bedrijven, instellingen en bij de consument. Ze zijn overal. Waar ze eerst vooral werden beschouwd als handig, vermakelijk en sociaal komt er steeds meer plaats voor vragen. De algoritmes blijken niet onbevooroordeeld. Wat er met onze data gebeurt is voor ons als consument niet te overzien.

Met het project VERSE ALGORITMES gaan we op onderzoek uit. We vragen ons hardop af: Kan het internet niet anders? Zijn er geen betere, alternatieve digitale platforms? En als die er niet zijn, kunnen we dan nieuwe bedenken?!

VERSE ALGORITMES werkte samen met het onderwijs, kunstenaars en ontwerpers, wetenschappers, filosofen en vooral, met jou! Denk mee in onze bijeenkomsten en maaksessies! Zodat je uiteindelijk beter kunt beslissen wat je wel en niet met je data wil.

VERSE ALGORITMES wordt geïnitieerd door het Digitaal Atelier, de nieuwe technologiewerkplaats van Huis73. Heb je vragen of ideeën? Neem contact op via jitskeblom@huis73.nl.

Graphic element

Programma