Festival | Van wie is de economie?

Wandeling Langs de Dommel

10:00
Van Der Valk Hotel Vught (meer informatie volgt)

Wandeling langs de Dommel

Tijdens  Festival ‘Van wie is de economie?’ pakken Huis73/RUW de handschoen op en zoomen we in op de rivieren in de gemeente Den Bosch.

In aanloop naar het debat “RUW: Rechten voor de Dommel, de Dieze en de Aa” wandelen we met iedereen die kennis wil maken met één van die rivieren, langs de Dommel en de Dieze naar de Maas. We ontmoeten diverse bezoekers en gaan langs bijzondere plekken die een geheel eigen relatie met de rivier hebben.

Trek je wandelschoenen aan en maak je klaar voor een perspectief-verleggende tocht: in plaats van het water aan het zicht te onttrekken stellen we het centraal en volgen we de hele loop van de Dommel aan de rand van de Gemeente ’s-Hertogenbosch via de Oude Dieze tot aan de Maas. 

Start- en Eindpunt

We starten op de plek waar de Dommel de Gemeente ‘s-Hertogenbosch binnenstroomt: ter hoogte van het Van Der Valk hotel aan de rand van Vught. We verzamelen op de parkeerplaats van het Van Der Valk hotel. Die plek is goed te bereiken. We starten om 10.00 uur en we trekken er de ochtend en de middag voor uit met een paar inhoudelijke tussenstops. Een lunchpakket is aan te bevelen. Rond 12.00 uur komen we in het centrum van Den Bosch nog langs een supermarkt. Het eindpunt is de Maas, tussen 16.00 en 17.00 uur via de route Oude Dieze: van daar is bushalte Treurenburg makkelijk te bereiken en kan er makkelijk naar de stad worden gereisd. Bereid je voor op de actuele weersomstandigheden! Er volgens nog enkele details over de tussenstops, via de mail, na aanmelding.

Van wie is de Rivier?

Het Huis73/RUW project ‘Van wie is de Rivier?’ maakt onderdeel uit van Festival ‘Van wie is de economie?’ en is tot stand gekomen in samenwerking met Future of Work, en met hulp van het EKWCErfgoed en Ecologie ‘s HertogenboschDrinkable RiversWaterschap Aa en Maas en Hermes Netwerk.