Internationale Dag tegen Racisme

Zorgt de jeugd voor een racismevrije toekomst?

19:30- 20:30 UUR
LIVE: Huis73 - Pleitzaal. Hinthamerstraat 72-74 ONLINE: Stream hiernaast!

Onder de vlag van het netwerk Met Elkaar Bosschenaar organiseren RADAR, RUW en Farent Sociaal Werk deze live & online bijeenkomst in het kader van de Internationale dag tegen Racisme. Meld je gratis aan voor deze online panel bijeenkomst op donderdag 17 maart van 19:30-20:30 uur. 

ZORGT DE JEUGD VOOR EEN RACISMEVRIJE TOEKOMST? 

In de jaren 50 kwam de jeugd in Nederland in opstand tegen de gevestigde orde. Daardoor ontstonden nieuwe ideeën en nieuwe muziekstijlen. Die vrijgevochten jeugdcultuur werd bepalend voor hoe de Nederlandse samenleving zich daarna ontwikkelde. De jongeren van toen zijn de dominante boomers van nu. Kan de jeugdcultuur van nu óók richting geven aan het racisme in onze samenleving? En is dat een hoopvol perspectief?

SUBCULTUREN

Door het antiracistische activisme van deze tijd lijkt het alsof we definitief een bladzijde omslaan. Lijkt, want de jeugd is divers. Er zijn jongeren die rechtse en racistische ideeën aanhangen. En er zijn jongeren die bewust of onbewust een racisme-vrije samenleving nastreven. We zoomen in op de tweede groep. Welke ontwikkelingen zien we bij deze jongeren? Kunnen we daardoor iets zeggen over de rol die racisme in de toekomst zal spelen? Moeten we ons misschien neerleggen bij een racistische toekomst of mogen we hopen op verbetering? Audry Bron (RADAR) gaat in gesprek met jongeren, grondlegger van Cyper HQ, Arjuna Vermeulen en hoogleraar Marcel Lubbers. 

GASTEN

-Marcel LubbersSenior researcher NIDI (Netherlands Interdisciplinary Demographic Institute), Prof. Inclusion and Exclusion of Immigrants, Radboud University

-Arjuna Vermeulen,  Captain Break Community bij ON THE ONE, Founder bij CYPHER HQ, Cypher HQ is the place for hiphop dance in the city of ‘s-Hertogenbosch

-Sherif Bouselham en Yousef Brigui.

-Günther Baelen, jongerenwerker voor Farent.

PROGRAMMA: HYBRIDE (LIVE & ONLINE)

Reserveer een LIVE plek via Huis73 of kijk online via YouTube.

Ben je er LIVE bij? Kom op tijd: inloop vanaf 19.00 uur

Start Programma: 19.30
Einde Programma: 20.30

Video...