WORLD PRESS PHOTO 2019: PIETER TEN HOOPEN. MIGRANTENKARAVANEN EN TRUMP’S WALL

20:00- 21:30 UUR
BABEL, HINTHAMERSTRAAT 74

 

Vrije Toegang. Foto: Pieter Ten Hoopen, Agency VU/Civilian Act.

Georganiseerd in samenwerking met Stichting Wereldbeelden.

GAST: Deze avond opent Winnaar van World Press Photo Story of the Year 2019, Pieter Ten Hoopen, officieel de World Press Photo Exhibition 2019: Den Bosch, The Netherlands in Willem Twee! Meteen daarna is hij om 20.00 uur te gast bij RUW! Pieter woont in Zweden en komt speciaal voor deze gelegenheid naar Den Bosch!

MIGRANTENKARAVANEN EN TRUMP’S WALL: VLUCHTEN UIT CENTRAAL AMERIKA.

Pieter ten Hoopen volgde de migrantenkaravaan die een jaar geleden met duizenden vluchtelingen zo’n 4000 kilometer door Centraal Amerika naar de grens van de Verenigde Staten trok. Voor de vele armen uit deze omvangrijke regio biedt het vluchten in grote karavanen meer veiligheid. Over enorme afstanden staan ze bloot aan vele gevaren, die alleen mensensmokkelaars tegen hoge vergoedingen kunnen vermijden. Wat is er aan de hand in deze landen als Honduras en El Salvador dat er op zulke grote schaal mensen hun geboortegrond verlaten? Wat komen ze tegen op hun reis en bereiken ze de Verenigde Staten? En wat treffen ze daar aan? Hij toon ons zijn werk, deelt zijn ervaringen en samen met hem bespreken we de achtergronden van de migratie stromen waar Trump zijn muur voor bouwt.

GAST:
Pieter Ten Hoopen. De van oorsprong Nederlandse fotojournalist woont in Zweden en werkt sinds 2004 in conflict- en crisisgebieden, waaronder Afghanistan en Irak. Hij werd al enkele malen eerder bekroond door World Press Photo, in 2008 en 2010, beide keren voor zijn verhalende fotoseries over het lot van eenvoudige mensen op de vergeten plekken van deze aarde. Dit maal won hij de prestigieuze categorie “World Press Photo Story of the Year”.

PROGRAMMA:
19.30 Inloop.
20.00 Start programma.
21.30 Einde, borrel.

LOCATIE
RUW, powered by Babel ( Hinthamerstraat 72-74, Stadsbibliotheek) Zie: http://www.ruwdenbosch.nl/contact