TOEKOMST VAN DE JOURNALISTIEK, JOURNALISTIEK VAN DE TOEKOMST

19:00- 21:30 UUR
STADSBIBLIOTHEEK DEN BOSCH. Hinthamerstraat 72

LET OP: Ondanks de vele reserveringen bij de NRC is er nog ruimte om aan te sluiten! Meld je vanaf 19.00 uur, dan gaan de deuren open. Wij zorgen ervoor dat iedereen een plaatsje krijg. Bij overgrote belangstelling kan het zijn dat je moet staan. Tot dan!

19/12 | www.ruwdenbosch.nl | Inloop: 19.00 | Start: 19.30

———————————————————–

Peter Vandermeersch over de toekomst van de journalistiek

Is de pers nog wel de waakhond van de democratie? Of zijn commerciële belangen te groot? Wordt wat we lezen niet vooral bepaald door algoritmes? En zitten we dan opgesloten in onze ‘bubble’? Welke stukken lezen NRC-lezers vooral? En verkoopt slecht nieuws dan beter dan goed nieuws? Waarom heeft de krant een ombudsman? En is die redactie wel divers genoeg om de samenleving te begrijpen? Is er nog een toekomst voor papier? Of doet dat er eigenlijk niet toe?

Op deze en andere vragen probeert NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch een antwoord te bieden tijdens een bibliothekentour. Hij vertelt over de dilemma’s waarmee hij worstelt, spreekt over de toekomst van NRC-journalistiek en gaat graag in gesprek met u. Wilt u met hem in dialoog of wilt u hem vooral het vuur aan de schenen leggen? Schrijf u dan in voor een van de avonden en denk mee over de Toekomst van de journalistiek en de Journalistiek van de toekomst.

PROGRAMMA
Aanvang: 19.00 uur
Start: 19.30 uur

LOCATIE: Bibliotheek Den Bosch.