THE THINGS NETWORK DEN BOSCH – KICK OFF MEETING

19:00
STADSBIBLIOTHEEK DEN BOSCH. Hinthamerstraat 72

Het Collectief “Things Network Den Bosch” werkt aan het wereldwijde, open en crowdsourced Internet of Things in onze stad. 

Het is hun doel om het zogenaamde Low Power Wide Area Network ook hier te realiseren. Dit draadloze netwerk met stadsbrede dekking maakt het mogelijk voor allerlei apparaten om contact te leggen met het internet. Het netwerk is open, zonder Wifi en zonder dure 3/4g abonnementen. Van slimme lantaarnpalen tot eenvoudige meetinstrumenten: ze kunnen binnenkort eenvoudig data versturen naar dat netwerk. 

Zo denkt het Bossche Collectief aan goedkope luchtkwaliteit meters die Bosschenaren zelf in hun tuin kunnen zetten, om roetdeeltjes in de lucht te meten. Deze versturen dan hun data naar het “Things Network”, en leveren gezamenlijk een beeld van de luchtverontreiniging. 

Na enkele informele bijeenkomsten en eerste stappen, is het tijd om een echte kickoff-bijeenkomst te houden. Ze vertellen jullie meer over waar we mee bezig zijn en hoe je kunt meedoen in je eigen stad. Ze lichten het netwerk toe, de ‘dingen’ die we er op aan kunnen sluiten, en hoe het netwerk te gebruiken is voor doelen van burgers.

Maar ze zijn vooral op zoek naar jou: ben je geïnteresseerd in het meebouwen aan de techniek van dit door burgers gebouwde datanetwerk voor de stad? Of ben je juist een stadmaker die de potentie ziet van burgers die zelf de ‘slimme stad’ vormgeven en toepassingen in beeld heeft? Kom kennismaken en haak aan. 

Video...

https://youtube.com/watch?v=VEvopr1FLtw