RUWE WERELDBEELDEN: JAN-JOSEPH STOK

20:00
STADSBIBLIOTHEEK DEN BOSCH. HINTHAMERSTRAAT 72

==================================================
Stichting Wereldbeelden haalt World Press Photo de komende weken naar Den Bosch! Daar werken we maar wat graag mee samen! We vieren dit prachtige resultaat met een mooie avond met een werelds en belangwekkend fotograaf, van Bossche bodem nota bene!
==================================================
Beelden in de eventbanner: ©Jan-Joseph Stok

JAN JOSEPH STOK: VAN COLTAN-MIJNEN IN CONGO TOT DE NEDERLANDSE MILITAIRE MISSIE IN MALI.
Hij verhuisde afgelopen jaar naar Den Bosch. Maar ach. Wat zou ’thuis’ kunnen betekenen voor iemand die al vijftien jaar de halve wereld afreist om ons te kunnen tonen wat zich daar afspeelt? Hij deed verslag van de Coltan-mijnen in Congo, was in Mali met de Nederlandse militaire missie en werkte in Somalië en Darfur. Gedurende de afgelopen 15 jaar fotografeerde hij in 26 Afrikaanse landen. Hij is co-auteur van 2 boeken: ‘Bloedmobieltjes, Coltan in Congo’, en een boek over Darfur: “Welkom in Darfur, dit is ons leven” Zijn laatste grote project is de documentaire Che in Congo, over de nalatenschap van Che Guevara’s revolutionaire praktijken in het Afrikaanse land (www.cheincongo.com) die recentelijk zijn wereldpremiere beleefde tijdens het Cape Town film festival. Zie ook: www.janjosephstok.com

BEELD
Verwacht een avond vol beeld! Jan-Joseph Stok vertelt over zijn vak en de moeilijke, vaak onveilige omstandigheden waaronder hij dat uitoefent, over de verhalen waar hij met zijn camera verslag van doet en over wat het betekent om je zo kwetsbaar op te stellen in een tijd waarin het witte opstrijklabel ‘PRESS’ nauwelijks nog bescherming biedt.

PROGRAMMA 24 NOVEMBER
19.30-20.00 uur: Inloop
20.00-20.45 uur: Jan-Joseph Stok spreekt over zijn werk.
20.45-21.30 uur: Q&A met Jan-Joseph Stok.
21.30 uur: drankjes en napraten.

LOCATIE
RUW, powered by BiEB: STADSBIBLIOTHEEK DEN BOSCH. Hinthamerstraat 72. Zie: http://www.ruwdenbosch.nl/contact

ROUTE
Hartje Centrum, in de Bibliotheek. De Bibliotheek dus. Dat ga je gewoon vinden!