Ruw?

Welkom bij RUW, hét debatplatform van Den Bosch! Sinds 2016 organiseren we in Den Bosch publieke gesprekken en debatten over tal van onderwerpen. Met interviews, Q&A’s, gesprek, talkshow en het klassieke debat behandelen we tal van maatschappelijke, nationale en internationale onderwerpen.

Ongepolijst. Zo zien we de samenleving. Ze is nog niet af en kan beter: daarom organiseren wij het gesprek over de toekomst. En dat is nodig ook. Er schuift van alles in onze wereld. Globalisering heeft grote wonden geslagen. Landen zoeken naar een middenweg. Europa kraakt onder haar eigen gewicht. Nederland tast naar een nieuwe positionering in de wereld. En burgers nemen steeds vaker het initiatief. Of het nu gaat om onderwijs, democratie, voedsel, sociaal vangnet, consumptie, privacy, identiteit, geld, energie of zorg. Burgers zijn mondiger dan voorheen en willen meepraten. Begrijpelijk. De overheid láát immers het initiatief aan de samenleving.
 
RUW agendeert zulke vernieuwingsimpulsen en zoekt mee. Dat doen we met onze eigen programma’s en redactie. Met de VPRO Tegenlicht Meet Up’s verkennen we de toekomst. En! We bieden initiatieven die een kwestie bespreekbaar willen maken, een podium. We denken mee over hoe wij jouw inzet kunnen versterken en jouw onderwerp kunnen agenderen, met lezingen, debatten of ontmoetingen. Neem contact met ons op!

Onze doelen zijn:

1. Het introduceren van nieuwe ideeën of vragen over ontwikkelingen in stad en omstreken.
2. Het agenderen van culturele, maatschappelijke en politieke kwesties die onvoldoende aandacht krijgen.
3. Actuele landelijke en internationale ontwikkelingen verdiepen met experts en opiniemakers.

Dat doen we niet alleen. We bouwen aan partnerschappen waarin deze doelen voorop staan en de onafhankelijkheid van de redactie gewaarborgd is.

We hebben dan ook stevige ambities. We werken aan een uitbreiding van onze programma’s en bereik. We willen de impact en relevantie van onze programma’s geleidelijk vergroten. Dat doen we het liefst in samenwerking met organisaties die midden in de samenleving staan op het gebied van kennis, onderwijs, sociaal domein of op een andere manier maatschappelijke impact creëren.

En we kúnnen het niet alleen: we zijn dankbaar voor iedereen die zich vrijwillig wil verbinden aan de doelen van RUW. Laat ons weten hoe je een rol wil spelen: praktisch uitvoerend, programma-inhoudelijk? Of ben je die autodidacte presentator/moderator die ervaring wil opdoen bij RUW programma’s? Mail dan naar info@ruwdenbosch.nl en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

De RUW-redactie bestaat uit Ruud Geven, Jitske Blom en Klaas van Leeuwen.

RUW is powered by Huis73