PRESENTATIE RUW & LEZING PROF. DR. TINE DE MOOR

20:00
STADSBIBLIOTHEEK DEN BOSCH. Hinthamerstraat 72

Met groot plezier nodigen we je uit voor de presentatie van RUW, powered by BiEB, op woensdag 16 maart om 20.00 uur, de Kapel van het voormalig GZG-terrein.

Aanmelden via email verplicht: zie verder!

RUW is hét platform voor vernieuwing van het publieke domein. Via debat, dialoog en praktische initiatieven onderzoeken we hoe we onze samenleving en stad sociaal, maatschappelijk en cultureel kunnen innoveren.

Op 16 maart presenteren we wat we de stad willen bieden. Meteen starten we dan ook met ons eerste programma! Prof. dr. Tine de Moor laat ons zien hoe we de bottom up bewegingen die we overal zien ontstaan, kunnen verklaren en wat ze betekenen voor de toekomst. Volgens haar leert de geschiedenis ons bijvoorbeeld hoe gemeentes vandaag de dag met burgerinitiatieven zouden moeten omgaan. Fundamentele vernieuwingskost!

Lezing:
Prof. dr. Tine de Moor (Universiteit Utrecht) Hoogleraar Instituties voor collectieve actie in historisch perspectief (Oratie: http://goo.gl/cJVGE4)

Het onderzoek van Tine de Moor (1975) naar instituties voor collectieve actie sluit naadloos aan bij het levendige debat over de opkomst van zogenaamde burgercollectieven: allerlei vormen van zelforganisatie, zoals in de energiesector en in de zorg, gekoppeld aan het debat over de terugtredende overheid en het falen van de vrije markt. De Moor verrijkt de discussie met een historisch perspectief, duidt onze tijd en biedt handvatten om de ‘transitie richting toekomst’ te verwerken. Precies waar RUW in geïnteresseerd is!

Programma:
20.00 uur Presentatie RUW
20.30 uur Lezing: prof. dr. Tine de Moor (UU), hoogleraar instituties voor collectieve actie in historisch perspectief.
21.30 uur Ruimte voor discussie/vragen
22.00 uur Borrel

Toegang: gratis, vol = vol (wil je verzekerd zijn van een plek, meld je dan aan via een e-mail, zie onder)

Route: Ga links langs Restaurant Mariapaviljoen het GZG terrein op: volg de opgestelde vlaggen!

Wil je in de toekomst op de hoogte blijven van de programma’s van RUW? Volg ons hier op facebook, en meld je aan voor de nieuwsbrief op www.ruwdenbosch.nl

Aanmelden (vol=vol): aanmelden@ruwdenbosch.nl

Video...


Verslag...

Hierboven is de diapresentatie van Tine de Moor te bekijken in de vorm van een film.