Wat kunnen we leren van broodfondsen?
Een broodfonds is een concrete manier om, vertaald in geld, voor je naasten te zorgen wanneer het onverhoopt nodig is. Het is een zelf (met anderen) te organiseren vorm van verzekering gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Steeds meer ondernemers en zelfstandigen verenigen zich in broodfondsen. Op dit moment zijn er ongeveer 250 broodfondsen, door heel Nederland verspreid. Het zijn groepen van twintig tot maximaal vijftig mensen met heel diverse beroepen, die elkaar financieel ondersteunen bij langdurige ziekte of een ongeval. Er zijn geen kleine lettertjes en geen doktersbriefjes nodig om bij ziekte een geldbedrag uitgekeerd te krijgen. Vertrouwen is het adagium.
Hoe werken deze fondsen? Hoe borgen ze het vertrouwen dat nodig is om zo’n fonds te laten werken? Hebben we hier een hint te pakken voor ons sociale stelsel?
GASTEN?
GASTEN?
-Vele leden van broodfondsen uit Den Bosch en omliggende plaatsen. Kom elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen!
-Gast: André Jonkers van Broodfonds Nederland. Oprichter van het allereerste broodfonds en pionier. Wil je meer weten over broodfondsen? Zoek niet verder, hier moet je zijn.
PROGRAMMA DINSDAG 19 SEPTEMBER
19.00 uur: Inloop
19.30 uur: Complete Tegenlicht aflevering Ons Dagelijk Brood wordt vertoond.
20.30 uur: start bespreking aflevering.
22.00 uur: napraten, drankjes.
LOCATIE
RUW, powered by BiEB: STADSBIBLIOTHEEK DEN BOSCH. Hinthamerstraat 72 Zie: www.ruwdenbosch.nl/contact
ROUTE
Hartje Centrum, in de Bibliotheek. De Bibliotheek dus. Dat ga je gewoon vinden!