NIEUWJAARS BOODSCHAP JERRY AFRIYIE | DEBAT OVER RACISME

20:00- 21:30 UUR
STADSBIBLIOTHEEK DEN BOSCH. Hinthamerstraat 72

Aanmelden niet nodig | Vrije Toegang

Met: Jerry Afriyie, anti-zwarte piet activist, Herman Vuijsje, socioloog en schrijver van het boek ‘Zwartkijkers’ en Karin Lammers, voorzitter van Stichting Intocht Sint Nicolaas ‘s-Hertogenbosch.

NIEUWJAARSBOODSCHAP JERRY AFRIYIE | DEBAT OVER RACISME

De figuur van Zwarte Piet is een centraal onderdeel geworden van de discussie over racisme in Nederland. De gebeurtenissen rond de intochten in Eindhoven en Tilburg hebben tot geschrokken en bezorgde reacties geleid. Voor RUW vormen de gebeurtenissen aanleiding om de tijdens de demonstraties in Eindhoven en Tilburg vernederde en bedreigde Jerry Afriyie een nieuwjaarsboodschap mee te geven aan onze stad. 

Daarna volgt een gesprek over waar deze strijd rond de aard van racisme toe gaat leiden. Kunnen we elkaar nog verstaan? Spreken we nog dezelfde taal? Of zijn we het punt van een gezamenlijke benadering al lang voorbij? 

Deelnemers aan het debat zijn: Jerry Afriyie, socioloog Herman Vuijsje en Karin Lammers, voorzitter van Stichting Intocht Sint Nicolaas ‘s-Hertogenbosch. 

GASTEN:
– Jerry Afriyie – anti-racisme activist en voorman van de Zwarte Piet is Racisme campagne. Jerry is mede-oprichter van de stichtingen Soul Rebel Movement & Nederland Wordt Beter. Zie: www.soulrebelmovement.com & www.nederlandwordtbeter.nl

– Herman Vuijsje – Socioloog/Journalist en schrijver van het pas uitgekomen boek ‘Zwartijkers’ waarin hij betoogt dat de huidige anti-racisme activisten het omgekeerde teweeg van wat zij beogen. Volgens hem brengen ze het schrikbeeld van een gesegregeerde samenleving juist dichterbij.

– Karin Lammers – Voorzitter van Stichting Intocht Sint Nicolaas ‘s-Hertogenbosch. 

PROGRAMMA DINSDAG 8 JANUARI 2019
19.30-20.00 uur: Inloop
20.00-20.20 uur: Nieuwjaarsboodschap Jerry Afriyie 
20.20-20.30 uur: Q&A 
20.30-21.30 uur: Debat met Jerry Afriyie, Herman Vuijsje en Karin Lammers
21.30 uur: drankjes en napraten.

LOCATIE 
RUW, powered by BABEL (Stadsbibliotheek) Hinthamerstraat 72. Zie: http://www.ruwdenbosch.nl/contact

ROUTE
Hartje Centrum, in Babel. De Bibliotheek dus. Dat ga je gewoon vinden!