NEXTSTEP ONDERWIJS: MAKER EDUCATION | ARJAN VAN DER MEIJ

20:00
STADSBIBLIOTHEEK DEN BOSCH. Hinthamerstraat 72

RUW organiseert drie keer per jaar een bijeenkomst over vernieuwing van het onderwijs van Den Bosch, onder de titel: NextStep Onderwijs. Dit keer: Maker Education.

Toegang gratis!

MAKEN IS HET NIEUWE LEREN!
We hebben het ‘maken uit ons onderwijs weggevaagd, terwijl we ondernemende uitvinders willen opleiden. Het maken en het maakproces als onderwijsmiddel moet terug in het onderwijs. Dat zijn de geluiden die we uit de makersbeweging horen. Fablabs poppen overal in het land op, programmeercursussen voor jonge scholieren raken in rap tempo volgeboekt en lego wordt een heus educatiemiddel. Wat betekent deze beweging voor het onderwijs? Wat is de meerwaarde van maker-education? En als we onze scholieren willen laten opgroeien met maak-onderwijs, hoe doen we dat?

GAST: ARJAN VAN DER MEIJ
Arjan van der Meij is een van de gezichten van Maker-Education Nederland. Arjan neemt ons mee in zijn ervaringen en belevenissen en demonstreert zijn aanpak en verkent met ons hoe we met deze benadering van onderwijs aan de slag kunnen. Er is uiteraard veel ruimte voor gesprek, vragen en reacties van bezoekers!

PROGRAMMA
19.30 uur: Inloop
20.00 uur: Aanvang
20.00-20.10: Introductie
20.10-20.45: Arjan van der Meij spreekt: Maker Education
20.45-21.30: Gesprek en discussie over Maker Education, de rol die het kan spelen en hoe we er in de Gemeente Den Bosch mee aan de slag kunnen.
21.30: napraten, drankjes. (let op: er kan niet met pin worden afgerekend, er is wel een pinautomaat in de buurt).

LOCATIE
RUW: Kapel Gasthuiskwartier, Burgemeester Loeffplein 70 B/C, ingang RUW. Zie: www.ruwdenbosch.nl/contact .

ROUTE
Vanaf Café/Restaurant Het Mariapaviljoen: ga links langs het gebouw, voorbij de slagboom. De opgestelde vlaggen van RUW zijn niet te missen. Zie ook www.ruwdenbosch.nl/contact