KENNISCAFé #3 IMPACT VEEHOUDERIJ MILIEUPROBLEMATIEK

15:00
STADSBIBLIOTHEEK DEN BOSCH. Hinthamerstraat 72

PINK! Noord-Brabant organiseert Hét Kenniscafé over de Bio-industrie #3!

In de serie Kenniscafé’s over de Bio-industrie laat PINK! Noord-Brabant onafhankelijke wetenschappers en experts aan het woord over de gevolgen van de Bio-industrie voor onze samenleving. We laten natuurlijk veel ruimte voor vragen en discussie met het publiek.

Onderwerp #3: Een vervuilende industrie.
Gasten:
– Jongeren Milieu Actief
– 2e spreker volgt snel!

Veel mensen weten dat de auto laten staan, een minuut korter douchen, spaarlampen, de wasmachine op 30 graden laten draaien en de TV op standby zetten de ecologische voetafdruk verkleint. Weinig mensen weten echter dat niets zo “goed” is voor het milieu als het laten staan van hun stukje vlees.
Zo zorgt de vraag naar soja voor veevoer voor steeds meer ontbossing van onder andere het regenwoud (minimaal 600 hec per jaar), gaat jaarlijks 1/3e van alle zoetwater voorziening naar de veehouderij en draagt de veehouderij met 14% bij aan de CO2 uitstoot en is daarmee een van de grootproducenten van CO2.

PINK! Noord Brabant wil iedereen informeren over de invloed van de veehouderij op het klimaat. Het Jongeren Milieu Actief gaat laten zien hoe de vraag naar soja ons over een tijd letterlijk naar adem laat happen.

Inloop is vanaf 15:00 uur. Om 15:30 begint het programma.
Uiteraard is het weer mogelijk om, om 18:00 uur weer te genieten van een heerlijk diner van HAP Den Bosch voor €12,50 per persoon. Zin om na de sprekers nog even na te borrelen, alles te bespreken of simpel om nieuwe mensen te leren kennen? Blijf dan gezellig eten! Wij zorgen voor de drankjes!

Je kunt je opgeven via noord-brabant@pinkpolitiek.nl

PINK! is de Politieke Jongeren-organisatie van de Partij voor de Dieren. PINK! organiseert het Kenniscafé over de Bio-industrie in samenwerking met RUW, www.ruwdenbosch.nl. en de werkgroep van Partij voor de Dieren Noord Brabant
Locatie:
RUW (ruwdenbosch.nl): Kapel van het voormalig GZG Terrein, Burgemeester Loeffplein 70 B/C, ingang Groot Gasthuis

Routebeschrijving:
Vanaf Café/Restaurant Het Mariapaviljoen: ga links langs het gebouw, negeer de slagboom. De opgestelde vlaggen van het Groot Gasthuis zijn niet te missen. Zie ook Google Maps: bit.ly/1SkyD0y