Theatrale Lezing

The Incredible Shrinking Man

20:00- 21:30 UUR
Pleitzaal, Huis73, Hinthamerstraat 72-74

In samenwerking met Design Museum ‘s-Hertogenbosch.

The Incredible Shrinking Man is een artistiek en prijswinnend onderzoek van ontwerper/kunstenaar Arne Hendriks. Hij onderzoekt de mogelijkheden om een mens te creëren van vijftig centimeter, een mens die beter op aarde past. Via speculatief ontwerponderzoek verkent Hendriks de mogelijkheden en gevolgen van een mens van een halve meter lang. 

GROEI en KRIMP

The Incredible Shrinking Man draait om de wens om te krimpen. Willen we tot verandering te komen, dan moeten we ons eerst kunnen voorstellen dat iets kan veranderen en dat ook willenThe Incredible Shrinking Man richt zich sterk op het ‘herprogrammeren’ van onze vaak primaire reacties op groei en krimp. Deze lezing ontregelt en maakt bewust van diepgewortelde angsten en verlangens. Kan de mens met net zoveel passie verlangen naar minder? 

Arne Hendriks

Hendriks startte The Incredible Shrinking Man in 2007 en won in 2014 de Future Concepts Award. In 2022 bestaat het project 15 jaar. Om dat jubileum kracht bij te zetten maakt Hendriks een unieke series theatrale lezingen over zijn onderzoek. Daarin deelt hij zijn unieke visie en kennis over krimp met een breder publiek. Hij laat op serieuze én ontregelende wijze de dilemma’s, ambiguïteit en uitdagingen van krimp zien. Op onnavolgbare wijze toont Hendriks hoe logica (feiten), verbeelding (oplossingen) én absurditeit (gedrag), onlosmakelijk met krimp zijn verbonden. Daarmee doet hij het denken over krimp kantelen.

Kaarten

Kaarten voor dit programma kosten € 12,00. Koop je kaarten via Design Museum ‘s-Hertogenbosch.

Initiatief

De theatrale lezing The Incredible Shrinking Man is een initiatief van Johan Idema, i.s.m. Arne Hendriks, actrice/regisseur Isil Vos en Stichting Nieuwe Helden. De lezing wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Fonds 21, de VriendenLoterij en het Pauwhof Fonds.