IK. WIJ. ROBOT. | LIEVE ROBOTS

20:00- 21:30 UUR
HINTHAMERSTRAAT 72-74

Aanmelden niet nodig – Vrije toegang
——————
IK. WIJ. ROBOT. : een week (3 t/m 8 februari) aan beleving, debat, workshops en meer van Babel Den Bosch rondom de vraag wat de revolutie van robotisering en kunstmatige intelligentie voor ons als samenleving gaat betekenen. Ontdek wat er deze week allemaal bij Babel te doen is via www.babeldenbosch.nl/IkWijRobot
——————
GASTEN: Martijnte Smits, techniekfilosoof, en Philip van den Heuvel, datingapp ondernemer.

LIEVE ROBOTS
Robots zijn niet meer alleen te zien op het witte doek, in de auto-industrie of bij de postsorteerder: ze vinden steeds meer hun thuis in onze privé omgeving. Naast praktische toepassingen zoals de stofzuigrobot en Google Home lijkt er ook een intiemere rol voor ze weggelegd in liefde en seks.
‘Lieve robots’ kennen allerlei toepassingen. Zo bepaalt kunstmatige intelligentie in datingapps bijvoorbeeld wie onze match kan zijn en dus met wie we afspreken. Virtual Reality aangevuld met intelligente dildo’s en zoen-interfaces geeft een nieuwe dimensie aan lange afstand relaties. En ook de seksrobot is in opkomst, zowel de privé-aankoop voor eigen gebruik als in een seksrobot-bordeel.
Een week voor Valentijnsdag is het hoog tijd om een ongemakkelijk onderwerp aan te snijden: op welke manier vormt technologie hoe we liefde beleven? Kun je echt vallen voor een robot? En mag je al je fantasieën botvieren op een seksrobot, of zijn er grenzen?
Samen met Philip van den Heuvel (oprichter van datingapp Breeze, gericht op échte ontmoeting) en techniekfilosoof Martijntje Smits (auteur van Monsterbezwering – de culturele domesticatie van nieuwe technologie) gaan we in gesprek over de mogelijkheden en risico’s van robotromantiek.

GASTEN
-Philip van den Heuvel, ondernemer en oprichter van Datingapp Breeze, gericht op échte ontmoeting.
-Martijntje Smits, techniekfilosoof, auteur van Monsterbezwering – de culturele domesticatie van nieuwe technologie.

PROGRAMMA VRIJDAG 7 FEBRUARI 2020
Inloop 19.30
Aanvang 20.00
Einde 21.30

LOCATIE:
Babel, Hinthamerstraat 72.
Kijk voor het hele programma van Ik Wij Robot op: www.babeldenbosch.nl/IkWijRobot