IK WIJ ROBOT | LEZING + Q&A. ROBOTS IN DE ZORG

16:01- 00:01 UUR
BABEL, HINTHAMERSTRAAT 72-74

Vrije Toegang-Aanmelden niet nodig
——————
IK. WIJ. ROBOT. : een week (3 t/m 8 februari) aan beleving, debat, workshops en meer van Babel Den Bosch rondom de vraag wat de revolutie van robotisering en kunstmatige intelligentie voor ons als samenleving gaat betekenen. Ontdek wat er deze week allemaal bij Babel te doen is via www.babeldenbosch.nl/IkWijRobot
——————
GAST:
Tom Ederveen, medeoprichter RobotXperience, met jaren ervaring op het gebied van technologie in de zorg, geeft inzicht in de uitdagingen en mogelijkheden van robotisering in de zorg en wat dit voor ons gaat betekenen.

LEZING + Q&A | ROBOTS IN DE ZORG
We worden ouder. Flink ouder. En we willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Maar niet vereenzamen, of teveel afhankelijk zijn van anderen. Wensen waarbij robots een uitkomst kunnen zijn. Tegelijkertijd hebben we een kostbaar zorgsysteem opgetuigd. Ouderenzorg en welzijn gaan daarin een nog grotere rol vervullen, terwijl er minder mensen zullen zijn die al dat werk kunnen doen. Ook in dat opzicht zal de zorg veel aan robotisering kunnen hebben. En wat te denken van robotchirurgie en hulp van kunstmatige intelligentie bij de interpretatie van medische beelden? Wat is de stand van de robots in de zorg? Waar kunnen ze het verschil maken? Wat betekent de inzet van robots voor de veelal grote zorgorganisaties die al die taken op zich nemen? Werken ze samen met mensen? Kennen we eigenlijk de ethische confrontaties op dit gebied al? Waar moeten we als stad op inzetten, en waarop vooral niet?

PROGRAMMA:
15.00-15.30 Inloop
15.30-17.00 Start programma

LOCATIE:
Hinthamerstraat 74