IK. WIJ. ROBOT. | HOE HOUDEN WE A.I. IN DE HAND?

20:00- 22:00 UUR
BABEL, HINTHAMERSTRAAT 72

Aanmelden niet nodig – Vrije toegang
——————
IK. WIJ. ROBOT. : een week (3 t/m 8 februari) aan beleving, debat, workshops en meer van Babel Den Bosch rondom de vraag wat de revolutie van robotisering en kunstmatige intelligentie voor ons als samenleving gaat betekenen. Ontdek wat er deze week allemaal bij Babel te doen is via www.babeldenbosch.nl
——————

GASTEN: Eric Postma, hoogleraar kunstmatige intelligentie Tilburg University & JADS, Den Bosch. Onder voorbehoud: dr. Raymond Cuypers, onderzoeker op het gebied van Cognitieve Robotica en Mens-Robot interactie. Samen met Emilia Barakova leidt hij het Social Robotics lab in Eindhoven.

DEBAT: HOE HOUDEN WE AI IN DE HAND.
We worden gewaarschuwd. Gezaghebbende ingenieurs, denkers en onderzoekers trekken aan de bel over kunstmatige intelligentie. Mensen als Elon Musk, Noah Harari en wijlen Stephen Hawking wijzen ons op hoe superintelligente machines ons in no-time zouden kunnen overvleugelen: mensen als marionetten van de door ons zelf gecreëerde computers. We kunnen ons volgens hen nauwelijks een voorstelling maken van hoe zelfdenkende en handelende supercomputers met hun kille, mens-vreemde logica ons zomaar terzijde zouden kunnen schuiven. Ze roepen ons op voorzichtig te zijn. Elon Musk vindt zelfs dat we tegenmaatregelen moeten ontwikkelen en nam daar met de oprichting van Neuralink een eerste stap in. Zijn missie: het menselijk brein upgraden zodat we controle kunnen houden.

Maar met welk gevaar hebben we dan precies te maken? Nemen zelflerende robots het over? Hebben we dit niet volledig in eigen hand via onze programmering? Kunnen we de ontwikkeling van deze technologie met een gerust hart overlaten aan bedrijven? En wat voor een soort regels zouden we voor robots moeten instellen? Werkt dat? Met onderzoekers en denkers gaan we dieper in op de waarschuwingen en dalen we af in de werking van kunstmatige intelligentie. Hoe houdt de schepper controle over zijn schepping?

GASTEN (meer in voorbereiding):
-Eric Postma is Hoogleraar Kunstmatige Intelligentie binnen de Cognitive Science & AI group, Tilburg University, tevens is hij verbonden aan de Jheronimus Academy for Data Science in ‘s-Hertogenbosch. Hij wil kunstmatige intelligentie zo goed mogelijk benutten in zijn werk.
-dr. Raymond Cuypers, is onderzoeker op het gebied van Cognitieve Robotica en Mens-Robot interactie. Samen met Emilia Barakova leidt hij het Social Robotics lab in Eindhoven.

PROGRAMMA WOENSDAG 5 FEBRUARI 2020
Inloop 19.30
Aanvang 20.00
Einde 22.00

LOCATIE:
Babel, Hinthamerstraat 72.