FIJNSTOF METEN IN JE ACHTERTUIN! IN SMART CITY DEN BOSCH!

20:00
STADSBIBLIOTHEEK DEN BOSCH. Hinthamerstraat 72

Gratis toegang! RUW en Smart Citizen’s ‘s-Hertogenbosch organiseren gezamenlijk:

Fijnstof meten in je achtertuin in Smart City Den Bosch!
(In de Maaspoort doen ze het al!)

We willen meer grip op onze omgeving krijgen. Met behulp van eenvoudige meetapparatuur die we kunnen aansluiten op het Internet of Things krijgen we een indruk van hoeveel fijnstof we inademen, wanneer en waarom. Landelijk meet het RIVM gemiddelde waarden maar dat zegt weinig over wat er gebeurt in jouw achtertuin. Zelf data genereren over de lucht waarin we dagelijks verkeren geeft inwonters uit alle wijken in de Gemeente Den Bosch, of Vught een stem om het gesprek aan te gaan over hun lokale luchtkwaliteit. In de Maaspoort gebeurt dit al! Tijdens deze avond vertellen we je alles over:

– De achtergronden van fijnstof.
– Verloop van de eerste experimenten in De Maaspoort, in Den Bosch.
– Informatie en presentatie over de meetapparatuur.
– De mogelijkheden om zelf te meten.
– De mogelijkheden om je aan te sluiten bij de Smart Citizens die hier al mee bezig zijn in de Maaspoort.

GASTEN
-Martijn Quaadvlieg en Jan de Laet, Smart Citizens Den Bosch: De Smart Citizens realiseren toepassingen in het sociale domein die aangesloten kunnen worden op het internet of things. Zo bouwen ze aan de Smart City Den Bosch.

-Joost Wesseling, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) Expert op het gebied van fijnstof, fijnstofmetingen en luchtkwaliteit.

-Vertegenwoordigers van de eerste experimenten in de Maaspoort.

PROGRAMMA
19.30-20.00: Inloop
20.00-21.30: Presentaties/Gesprek/Discussie
21.30-23.00: Napraten, borrel, verbinden.

(Drankjes: let op, er kan niet met pin worden afgerekend, er is wel een pinautomaat in de buurt).

LOCATIE
RUW, powered by BiEB: Kapel Gasthuiskwartier, Burgemeester Loeffplein 70 B/C, ingang RUW. Zie: www.ruwdenbosch.nl/contact (let op: er kan niet met pin worden afgerekend, er is wel een pinautomaat in de buurt).

ROUTE
Vanaf Café/Restaurant Het Mariapaviljoen: ga links langs het gebouw, voorbij de slagboom. De opgestelde vlaggen van RUW zijn niet te missen. Zie ook www.ruwdenbosch.nl/contact