EEN GELDVERSLINDENDE INDUSTRIE РKENNISCAF̩ #4

15:00
STADSBIBLIOTHEEK DEN BOSCH. Hinthamerstraat 72

PINK! Noord-Brabant organiseert hét Kenniscafé over de Veehouderij #4, tevens de laatste editie!

In de serie Kenniscafé’s over de Bio-industrie laat PINK! Noord-Brabant onafhankelijke wetenschappers en experts aan het woord over de gevolgen van de bio-industrie voor onze samenleving. We hebben natuurlijk voldoende ruimte voor vragen en discussie met het publiek.

Onderwerp #4: Een geldverslindende industrie.
Gasten:
– Peter Kooreman (Tilburg University)
– Johan den Otter (PINK!)

De agrarische sector is van oudsher een belangrijke sector geweest binnen het overheidsbeleid. Lange tijd is er ook een afzonderlijk ministerie van Landbouw geweest. De vraag is of het beleid wel zo succesvol is geweest. Zijn we misschien niet iets te ver doorgeschoten?

Peter Kooreman is hoogleraar op de afdeling Economie van Tilburg University. Na hoogleraarschappen in Wageningen (1990-1995) en Groningen (1995-2006), heeft hij zich toegelegd op Gezondheidseconomie. In het verleden heeft hij zich kritisch uitgelaten over het kabinetsbeleid inzake de vleestax. In een petitie van Wakker Dier sprak hij zich ook uit tegen de vele vleesreclames van supermarkten, met de bijbehorende stuntprijzen.

Tot slot gaat Johan den Otter vertellen over het subsidiebeleid van de agrarische sector in het na-oorlogse Nederland, zowel op nationale als Europese schaal. Beginnende met Sicco Mansholt en eindigend bij de huidige Europese subsidieverdeling. De vraag die hier centraal staat: “Is sprake van een broodnodige zelfvoorzienendheid of is het staatssteun aan een onrendabele sector?”

Inloop is vanaf 15:00 uur. Om 15:30 begint het programma.
Zin om na de sprekers nog even na te borrelen, alles te bespreken of simpel om nieuwe mensen te leren kennen? Blijf dan gezellig eten! Wij zorgen voor de drankjes!
Je kunt je opgeven via: noord-brabant@pinkpolitiek.nl

PINK! is de Politieke Jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren. PINK! organiseert het Kenniscafé over de Bio-industrie in samenwerking met RUW, www.ruwdenbosch.nl. en de werkgroep van Partij voor de Dieren Noord-Brabant.

Locatie:
RUW (ruwdenbosch.nl): Kapel van het voormalig GZG Terrein, Burgemeester Loeffplein 70 B/C, ingang Groot Gasthuis
Routebeschrijving:
Vanaf Café/Restaurant Het Mariapaviljoen: ga links langs het gebouw, negeer de slagboom. De opgestelde vlaggen van het Groot Gasthuis zijn niet te missen. Zie ook Google Maps: bit.ly/1SkyD0y