TEGENLICHT MEET UP DB

DE ONTGROEIERS

19:30- 21:45 UUR
PLEITZAAL HUIS73

GASTEN: Paul Schenderling, econoom en mede-auteur van ‘Hoe handel ik eerlijk’ | Rob van der Rijt, oprichter van Klimaatplein | Meer gasten in voorbereiding!

Politici, het bedrijfsleven én onze media lijken het over één ding hartgrondig eens te zijn: als de economie groeit, wordt alles uiteindelijk beter. Tegelijkertijd luiden steeds meer wetenschappers de noodklok: oneindige economische groei is destructief en brengt ons allen in gevaar. Van hoeveel realiteitszin getuigt de zucht naar economische groei nog?

Kan economische groei ons nog verder helpen grote problemen op te lossen? In hoeverre kan groei duurzaam zijn? Of moeten we het rapport van de Club van Rome eindelijk eens ter harte nemen?

GASTEN (Meer gasten in voorbereiding!):
– Paul Schenderling is econoom en mede-auteur van ‘Hoe handel ik eerlijk’, dat hij samen met Matthias Olthaar schreef. Hij is als adviseur en onderzoeker werkzaam bij Berenschot.
– Rob van der Rijt is deskundige op het gebied van het klimaatneutraal maken van bedrijven. Hij is oprichter van het Klimaatplein. Het Klimaatplein informeert, inspireert en activeert bedrijven en instellingen om de CO2-voetafdruk te verkleinen.

PROGRAMMA
19.30 – Kijken van de Tegenlicht-aflevering ‘De ontgroeiers’
20.30 – Start gesprek
21.45 – Einde

LOCATIE
Pleitzaal, Hinthamerstraat 72-74, Huis73

Tegenlicht Meet Up Den Bosch is een programma van RUW, powered by Huis73