DE EXPERIMENT DEMOCRATIE | OP NAAR DE DOE-DEMOCRATIE

19:00
STADSBIBLIOTHEEK DEN BOSCH. Hinthamerstraat 72

De Experiment Democratie: op naar de DOE-Democratie

LET OP: DIT EVENEMENT VINDT PLAATS IN DE BIBLIOTHEEK DEN BOSCH IN DE HINTHAMERSTRAAT!

De verkiezing van Trump en de Brexit drukken ons met de neus op de feiten. Voeten in de klei, schep in de grond. Als we niet naar burgers luisteren, trekken ze aan de noodrem. 

Het wordt tijd om te experimenteren met de DOE-Democratie! We nodigen vier Brabantse experimenten uit om ze uit te horen over hoe we anders bij beslissingen betrokken kunnen raken. We gaan de discussie met ze aan over welke wereld deze experimenteerders nastreven, de plannen die ze hebben gemaakt en welke ideeën zij koesteren over de toekomst. Over hoe we zelf weer een rol kunnen krijgen in de beslissingen over onze stad en ons land.

TE GAST! 4 EXPERIMENTEN UIT BRABANT!
1. “Het Nieuwe Kiezen” Radicaal Vernieuwer Rudy van Belkom ontwikkelde een heel nieuw kiessysteem dat ons huidige systeem zou kunnen vervangen! 
www.hetnieuwekiezen.nl

2. “Mijn Den Bosch” | Cultureel Maatschappelijk aanjager Noël Josemans (en anderen) vraagt aan de netwerken van onze stad hoe zij de toekomst van de stad zien. De Gemeente krijgt deze visies na aangeboden. Een soort g1000, maar dan met bestaande netwerken van burgers.Zie: www.mijndenbosch.nl

3. “Breda Begroot” | Projectleider Suzanne van Eerden ontwikkelt met Breda een burgerbegroting. Leer er alles over!
www.breda.nl/gemeente/breda-in-2030

4.: “De Jongerenambassadeurs” van Den Bosch | De Jongerenambassadeurs laten zien hoe zij de Gemeente Den Bosch adviseren over de rol van jongeren in de stad. Zie www.jadb.nl

Programma
19.00 uur: Inloop
19.30 uur: Introductie, Presentaties van 2 initiatieven, gesprek 
20.15 uur: Pauze met muzikale begeleiding. 
20.30 uur: Presentaties van 2 initiatieven en debat.
21.30 uur: Napraten.

Deze bijeenkomst is onderdeel van 10 tegelijkertijd plaatsvindende bijeenkomsten in Bibliotheken door heel Nederland. Allen richten zich op het onderwerp democratie, maar elke bibliotheek koos zijn eigen invulling. Zij organiseren deze bijeenkomsten in het kader van Nederland Leest, een programma van het CPNB.

Photo in event: published under Creative Commons License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.0/), created by Adam Bindslev (bit.ly/2g0U6vL).