Please join

COMING IN DAY

20:00- 21:30 UUR
PLEITZAAL, HUIS73

Reserveer je gratis plek via deze link naar Huis73 (maximaal 75 plaatsen beschikbaar: er is nog plek!).

GASTEN: Emmanuel Berkemeijer | Lies Gallez, schrijfster en performer | Kirsten van Teijn, theatermaker | Birgitta Hermans, vormgever en social designer en Zoé Beekes, filmmaker

Op 11 oktober hebben we nationaal en internationaal aandacht voor het moment waarop lhbtiq+’ers voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomen. Maar aangezien onze samenleving langzaamaan meer ruimte laat voor het idee dat seksualiteit bijzonder complex en fluïde is, dringt zich de vraag op of de metafoor van ‘uit de kast komen’ niet bij het grofvuil kan.

Wat betekent het om ‘uit de kast te komen’? Past deze metafoor nog wel in de wereld van nu? Vormt ‘de kast’ niet de ultieme bevestiging van het bestaan van de heteronormatieve samenleving? Wat kunnen we dan doen om die norm open te breken? Kunnen we nieuwsgierig blijven naar onszelf én de ander en zien hoe veranderlijk we zijn?

Tijdens Coming In Day stellen we onszelf deze en nog veel meer vragen en gaan we in gesprek met verschillende mensen over hun verhaal over ‘de kast’.

Please join and please come in!

GASTEN:
– Lies Gallez is schrijfster en performer. In maart 2021 verscheen haar debuut Het water vangen, een bundel met kortverhalen.
– Kirsten van Teijn is cabaretière en theatermaker. Zij is onder meer bekend van (S)EXPERIMENT, dat ze omschrijft als een ‘theatraal onderzoek naar 21e-eeuwse liefde over gender, seksualiteit & identiteit’.
– Emmanuel Berkemeijer woont sinds enkele jaren in Nederland. Hij zal vertellen over zijn perspectief op de omgang met de lhbtiq+-gemeenschap in Nederland.
– Birgitta Hermans is vormgever en social designer. Haar dochter Zoé Beekes, filmmaker en sound designer, groeide op in een samengesteld gezin. Daarover maakte zij de film Gewoon anders. Birgitta en Zoé vertellen over hun ervaringen over het vormgeven en opgroeien in een samengesteld gezin.

PROGRAMMA 11 OKTOBER 2021
19.30 Start inloop
20.00 Start programma
21.30 Einde programma: afterparty bij de Keulse Kar (tot 00.00 uur)!

LOCATIE
Pleitzaal, Hinthamerstraat 72-74, Huis73
RUW is powered by Huis73

Coming In Day wordt georganiseerd door Trek Iets Leuks Uit, Radar Den Bosch en RUW.

Op 11 oktober hebben we nationaal en internationaal het moment waarop lhbtiq+’ers voor hun seksuele geaardheid of gender-identiteit uitkomen. Kan die metafoor van ‘uit de kast komen’ niet bij het grofvuil? Er is inmiddels toch genoeg ruimte voor seksuele fluïditeit? Of ligt dat toch anders?