SHIFT TALKS 2021
ROMAN KRZNARIC - KATHEDRAALDENKEN IN DE TIJD VAN HET MARSHMALLOWBREIN

WOENSDAG 17 NOVEMBER 2021

20.00 - 21.30 UUR

SINT-JANSKATHEDRAAL 'S-HERTOGENBOSCH

Dit event is live en Engelstalig

ROMAN KRZNARIC - KATHEDRAALDENKEN IN DE TIJD VAN HET MARSHMALLOWBREIN
Deze mag je niet missen! De Shift Talks Keynote 2021 is het hoofd-event van de eerste editie van Shift Talks! In de Sint-Janskathedraal houdt Roman Krznaric om 20.00 uur zijn keynote speech, gebaseerd op zijn meest recente boek: De Goede Voorouder | Lange Termijn Denken voor een Korte Termijn Wereld. Bij binnenkomst wordt u meegenomen in een muzikaal landschap. Na de lezing gaat host Bart Cosijn met Roman in gesprek. Koop nu je kaarten voor deze onvergetelijke avond.

De speech – Misschien is de hel nu al op aarde, suggereert Roman Krznaric aan het einde van ‘De goede voorouder.’ Dramatische overstromingen, bosbranden, orkanen, epidemieën zijn een feit. Er dreigen alleen maar meer catastrofes als we de gevolgen van ons handelen op lange termijn blijven ontkennen. “Over 50 jaar, over 100 jaar, over 500 jaar zullen er op de verschillende continenten op aarde waarschijnlijk nog mensen leven, werken, liefhebben en dromen. En het leven dat zij zullen leiden zal diepgaand beïnvloed zijn door wat wij nú doen, door de gevolgen van de geschiedenis die zij zullen erven.’’ Hoe kunnen we een goede voorouder worden? Krznaric zal laten zien hoe we kunnen rebelleren tegen onze marshmallow-breinen.

OVER ROMAN KRZNARIC
Na een jeugd in Sydney en Hong Kong, studeerde Roman aan de universiteiten vn Oxford, London en Essex, waar hij promoveerde in de politieke sociologie. Hij is oprichter van ‘s-werelds eerste Empathie museum, is onderzoeker voor de Long Now Foundation en lid van de club van Rome. The Observer noemde hem een van de prominentste Britse populaire filosofen. Je spreekt Krznaric uit als kriz-NAR-ik. Spreek elke letter uit zonder vrees!

TICKETS EN MEER INFORMATIE
RUW en Shift Talks worden beiden mogelijk gemaakt door Huis73. Ga voor meer informatie naar shifttalks.nl voor tickets voor dit programma. 

OVER SHIFT TALKS 2021
Hoe worden we goede voorouders? Wij zelf, onze leiders, onze bedrijven? Deze vraag staat centraal tijdens de eerste editie van Shift Talks – een nieuw meerdaags event van Huis73 in ‘s-Hertogenbosch. De hoofdgast is internationale spreker, denker en schrijver Roman Krznaric. Hij spreekt op woensdag 17 november in de Sint Janskathedraal over de ideeën in zijn veelvuldig vertaalde boek: “De Goede Voorouder: langetermijndenken voor een korte termijn wereld”. In de dagen daarna gaan bijzondere gasten zoals Jan Terlouw, Sylvana Simons, Jeroen Smit en anderen in diverse talks en discussies in op de ideeën van de hoofdgast. Shift Talks vindt plaats van 15 t/m 21 november in ’s-Hertogenbosch.