DE KWESTIE AFVAL
IEDER JAARLIJKS SLECHTS 30 KILO VUILNIS? WIE IS AAN ZET?

DONDERDAG 7 OKTOBER 2021

20.00 - 21.30 UUR

PLEITZAAL, HUIS73

Reserveer je gratis plek via deze link naar Huis73.

GASTEN: Lisa Doeland, filosoof, doet promotieonderzoek naar de rol die afval speelt in ons bestaan | Huub van Oorschot, directeur Afvalstoffendienst Gemeente ’s-Hertogenbosch | Erik de Ruijter, namens de Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie (NRK) | Meer gasten in voorbereiding.  

Het is de allerlaatste stap in onze consumptie van alles dat we aanschaffen. We gooien het weg en maken het tot ‘afval’. Los van de dagelijkse boodschappen die dagelijks veel rommel opleveren, gaat ook nog eens meerdere keren in ons leven de volledige inboedel naar de stort. Maar: we zijn op een bijzonder moment beland. Het lijkt erop dat we eindelijk écht iets gaan doen aan de kwestie ‘afval’. Er ís in elk geval een plan. In Nederland bestaat de doelstelling om in 2030 nog slechts 30 kilo restafval per persoon te hebben. Hoe gaan we dat halen? En wie moet precies die inspanning leveren? Zijn dat de gemeenten? Zijn dat de bedrijven die spullen maken, verpakken en verkopen? Zijn wij dat zelf?

En dan hebben we nog steeds 30 kilo afval per persoon. Zo blijven we produceren, consumeren en weggooien zoals altijd: kan dat ook niet anders? We spreken erover met:

GASTEN:
Lisa Doeland, filosoof, doet promotieonderzoek naar de rol die afval speelt in ons bestaan.
Huub van Oorschot, directeur Afvalstoffendienst Gemeente ’s-Hertogenbosch, Erik de Ruijter, namens de Nederlandse Rubber- en Kunstofindustrie (NRK). En tevens Kees van den Boogaart namens Sparkling Plastic, een lokale werkplaats in Den Bosch waar op een duurzame, educatieve, creatieve en sociale manier hard plastic afval gerecycled wordt.

PROGRAMMA 7 OKTOBER 2021
19.30 Start inloop
20.00 Start programma
21.30 Einde programma

LOCATIE:
Pleitzaal, Hinthamerstraat 72-74, Huis73
RUW is powered by Huis73 

VIDEO...