DEN BOSCH
LIVESTREAM | DE TOEKOMST VAN CULTUUR

DONDERDAG 11 MAART 2021

19.00 UUR

ONLINE! HIERNAAST OF VIA DEZE YOUTUBE (LINK!).

Livestream bij jou thuis op de bank en voor je scherm! Vrij toegankelijk en openbaar. Nieuws over onze programma's en meer? Schrijf je in op onze twee wekelijkse nieuwsbrief via hier. 

GA DIRECT NAAR DE LIVESTREAM OP YOUTUBE

GASTEN: Mike van der Geld, Wethouder Cultuur Gemeente Den Bosch, Viktorien van Hulst, directeur Theaterfestival Boulevard en Joy Arpots, scout voor Brabant C. En diverse bijdragen op camera! Muziek: Ketjap

LIVESTREAM | DE TOEKOMST VAN CULTUUR IN DEN BOSCH
De corona-storm woedt over de Bossche cultuurmakers, festivals en organisaties. Afgelast, uitgesteld, tot nader order gesloten, we missen jullie, tot snel! Grote én kleine organisaties maken ondanks alle steun, onzekere tijden door. Het amateurkoor mag niet zingen, de fanfare niet blazen. Makers en betrokkenen bij producties, veelal zzp-ers sinds de kredietcrisis, zijn massaal afhankelijk van overheidssteun. Een aantal zoekt zijn heil noodgedwongen buiten de sector.

En tegelijkertijd, te midden van al deze onzekerheid, roept alles en iedereen om een beeld van de toekomst. Hoe gaan we verder? Hoe zorgen we ervoor dat er nog iets overblijft van dat wenkende perspectief van de Cultuurstad van het Zuiden? En … wat wil dat dan zeggen? Welke culturele topprestatie is er dan mogelijk gemaakt als cultuurnetwerk? Welke bijzondere ontwikkeling heeft er plaatsgevonden als we de stad zo mogen noemen? Juist nu start de gemeente het gesprek, over de korte termijn, maar ook over de toekomst van Den Bosch in 2035. Hoe kan de cultuursector zich dan onderscheiden? 

Met diverse gasten gaan we over deze vragen in gesprek. Én we filmen bijdragen van mensen uit de Bossche cultuursector als sleutelmomenten in het gesprek. 

GASTEN:
-Mike van der Geld, Wethouder Cultuur Gemeente Den Bosch. 
-Viktorien van Hulst, directeur Theaterfestival Boulevard en tevens vertegenwoordiger van DOCIS, het overleg van culturele instellingen in Den Bosch.
-Joy Arpots, scout voor Brabant C met een brede ervaring in de Brabantse cultuursector en daarbuiten, oa. als programmeur van muziek en theater en adviseur voor diverse gemeenten.

MUZIEK: KETJAP 
Dit keer ook muzikale gasten! Ketjap is een band van de nieuwe generatie Bossche jazzmuzikanten. Jan Lobee op saxofoon, Kees van Schijndel op bas, Ap Verhoeven speelt op drums en Jelle Willems piano. 

PROGRAMMA 11 Maart 2020
19.00 - Start Livestream (Facebook en Youtube) en gesprek. Er is ruimte om vragen te stellen via de live-chat. 
20.15 - Einde gesprek

LIVESTREAM:
Livestream en Q&A! bij jou thuis op de bank. Via Facebook en Youtube. Stel je vragen via de livechat of in de comments! Vrije deelname. Nieuws over onze programma's en meer? Schrijf je in op onze twee wekelijkse nieuwsbrief: www.ruwdenbosch.nl/nieuwsbrief.

LOCATIE: THUIS
RUW is powered by HUIS73.

FOTO'S...

VIDEO...