TEGENLICHT MEET UP DB
LIVESTREAM | ALLEEN VERBONDEN

DONDERDAG 18 FEBRUARI 2021

18.30 - 19.45 UUR

ONLINE! HIERNAAST OF VIA DEZE YOUTUBE (LINK!).

Livestream bij jou thuis op de bank en voor je scherm! Vrij te zien en openbaar. Live bezoek niet mogelijk. Altijd op de hoogte van onze nieuwe programma's? Ga naar www.ruwdenbosch.nl/nieuwsbrief en schrijf je in!

Gasten: hoogleraar Anja Machiels (UvH), wethouder Huib van Olden, Jacqueline Vermeulen, Humanitas en Jos de Kort, Powerup073.

GA DIRECT NAAR DE LIVESTREAM

LIVESTREAM | TEGENLICHT MEET UP DEN BOSCH: ALLEEN VERBONDEN
Deze Tegenlicht Meet Up is onlosmakelijk verbonden met de uitzending van Tegenlicht aflevering Alleen Verbonden van zondag 31 januari 2021. Meer dan 40% van de volwassen Nederlanders voelt zich eenzaam. Dit zijn niet alleen ouderen, ook steeds meer jonge mensen geven aan te kampen met eenzaamheid.
Mede dankzij het internet leven we steeds meer langs elkaar heen in onze zelfgekozen bubbels. Juist in steden groeit de eenzaamheid enorm, in tegenstelling tot kleinere gemeenschappen. Ook daar klonteren bubbels samen via gentrificatie. Bovendien zijn we door de coronacrisis noodgedwongen versneld het contactloze tijdperk ingeleid: menig werknemer Zoomt en Slackt er vanuit huis op los.
Het is bekend dat té lang alleen zijn, mensen ziek maakt. Maar weten we nu eigenlijk genoeg om iets aan eenzaamheid te doen? Met tal van gasten bespreken we in de meetup hoe we eenzaamheid in stad en regio kunnen tegengaan.

GASTEN:
-prof. dr. Anja Machielse, Hoogleraar Humanisme en Sociale Weerbaarheid. Anja Machielse doet onderzoek naar sociaal isolement, eenzaamheid, sociale weerbaarheid, existentiële problemen en zingevingsvragen.  
-Huib van Olden, Wethouder Gemeente s'-Hertogenbosch. werk en inkomen, zorg, erfgoed en sport, waaronder eenzaamheid. 
-Jacqueline Vermeulen, Humanitas: werkt aan eenzaamheidsprojecten voor volwassenen. 
-Jos de Kort, jongerenwerker PowerUp073.

PROGRAMMA 
18.30 - Start Livestream Tegenlicht Meet Up Den Bosch: Alleen Verbonden
19.45 - Einde gesprek.

LOCATIE: THUIS
RUW is powered by HUIS73