ENERGIETRANSITIE 2050?
LIVESTREAM | EEN KERNCENTRALE IN ONZE ACHTERTUIN!

DINSDAG 12 JANUARI 2021

20.00 - 21.15 UUR

ONLINE! HIERNAAST OF VIA DEZE YOUTUBE (LINK!).

Livestream bij jou thuis op de bank en voor je scherm! Vrij toegankelijk en openbaar. Nieuws over onze programma's en meer? Schrijf je in op onze twee wekelijkse nieuwsbrief.

De YouTube Link: https://youtu.be/A0WczKtU550

GASTEN: dr. David Smeulders, hoogleraar Energiesystemen aan de Technische Universiteit Eindhoven en dr. Susanne Agterbosch, onderzoeker bij het PON | TELOS op oa. de “Monitor provinciale uitvoeringsprogramma energie.”

EEN KERNCENTRALE IN ONZE ACHTERTUIN!
Kernenergie. Sinds het Klimaatakkoord verdween het in elk geval tot 2030 van onze horizon. Het was immers niet realistisch om daarmee aan de slag te gaan want nooit op tijd gereed voor de eerste fase. Bovendien was Duitsland na de ramp in Fukushima er volledig uitgestapt, waarom zouden wij dan weer opnieuw instappen? Toch? Nee. 

Inmiddels wordt er in de landelijke politiek stap voor stap de geesten rijp gemaakt voor kernenergie. In Brabant zorgde Forum voor Democratie er voor dat nu onderzocht wordt of de provincie een kerncentrale zou kunnen ‘hosten’. Zijn er werkelijk geen alternatieven, zoals ons wordt voorgehouden? Zijn we wel bereid, als echte NIMBY’s, om een kerncentrale in onze achtertuin te accepteren? Of moeten we kernenergie, net als windmolens, verpakken in een coöperatie: de burgerkerncentrale? En laten we het kernafvalprobleem over aan onze kleinkinderen?

GASTEN:
-dr. David Smeulders: hoogleraar Energiesystemen TUE

-dr. Susanne Agterbosch: onderzoeker bij het PON | TELOS op oa. de “Monitor provinciale uitvoeringsprogramma energie.”

PROGRAMMA 12 JANUARI 2020
20.00 - Start Livestream (Facebook en Youtube) en gesprek. Er is ruimte om vragen te stellen via de live-chat. 
21.15 - Einde gesprek

LIVESTREAM:
Livestream en Q&A! bij jou thuis op de bank. Via Facebook en Youtube. Stel je vragen live aan onze gasten. Vrije deelname. Nieuws over onze programma's en meer? Schrijf je in op onze twee wekelijkse nieuwsbrief: www.ruwdenbosch.nl/nieuwsbrief.

LOCATIE: THUIS
RUW is powered by HUIS73.

FOTO'S...

VIDEO...