NOORD-BRABANT
LIVESTREAM | ZORGEN OM DE WOLF

WOENSDAG 27 JANUARI 2021

18.30 - 19.45 UUR

ONLINE! HIERNAAST OF VIA DEZE YOUTUBE (LINK!).

Livestream bij jou thuis op de bank en voor je scherm! Vrij toegankelijk en openbaar. Nieuws over onze programma's en meer? Schrijf je in op onze twee wekelijkse nieuwsbrief.

GA DIRECT NAAR DE UITZENDING (LINK!)

GASTEN: Gedeputeerde Landbouw, Voedsel en Natuur Elies-Lemkes Straver (CDA), Johan Mees, ecoloog Provincie Brabant, Jeanette van de Ven van ZLTO. 

ZORGEN OM DE WOLF IN NOORD BRABANT
Wat te doen met de wolf? We hebben er definitief een nieuwe 'oude' soort bij in Brabant. Sinds een half jaar woont er een wolf op de Groote Heide tussen Eindhoven en Weert. Wolven zorgden in 2020 voor heel wat onrust in Noord-Brabant. In oktober bleek al dat er over het hele jaar 66 incidenten met wolven hadden plaatsgevonden in de provincie. Eind november werden we opgeschrikt door dode schapen in Oss en Rosmalen. 

Het is een ecologisch feestje. Maar: hoe fascinerend de komst van zo'n grote predator ook is, het roept tal van vragen op. Hebben we iets te vrezen van dit prachtige dier? Zijn ze beschermd? Gaan grote predatoren eigenlijk wel samen met onze economische belangen in de landbouw? Hoe moeten houders van schapen en geiten zich verweren tegen de komst van wolven? Is dit de voorbode van meer predatoren in Brabant? Hierover gaan we in gesprek met Gedeputeerde Landbouw, Voedsel en Natuur Elies-Lemkes Straver (CDA), Johan Mees, ecoloog Provincie Brabant en Jeanette van de Ven van ZLTO. 

GASTEN:
-Elies-Lemkes Straver: Gedeputeerde Landbouw, Voedsel en Natuur Provincie Brabant (CDA).
-Johan Mees, ecoloog Provincie Brabant.
-Jeanette van de Ven van ZLTO. 

PROGRAMMA 27 JANUARI 2020
18.30 - Start Livestream (Facebook en Youtube) en gesprek.
18.30 - Introductie De Wolf door Johan Mees, voormalig Stadsecoloog Gemeente ’s-Hertogenbosch, nu ecoloog Provincie Brabant
19.00 - Gesprek Gedeputeerde Elies-Lemkes Straver en Jeanette van de Ven, ZLTO. Ruimte om live vragen te stellen
19.45 - Einde gesprek.

LIVESTREAM:
Livestream en Q&A! bij jou thuis op de bank. Via Facebook en Youtube. Stel je vragen live aan onze gasten. Vrije deelname. Nieuws over onze programma's en meer? Schrijf je in op onze twee wekelijkse nieuwsbrief: www.ruwdenbosch.nl/nieuwsbrief.

 

LOCATIE: THUIS
RUW is powered by HUIS73.

FOTO'S...

VIDEO...