VIROTOPIA
LIVESTREAM | HOE ONTWERPEN WE DE SCHAARSE RUIMTE. MET FLORIS ALKEMADE

MAANDAG 18 MEI 2020

20.30 - 21.45 UUR

LIVESTREAM, THUIS OP DE BANK.

Livestream bij jou thuis op de bank en voor je scherm! Vrij toegankelijk 🎟 😉

Livestream📱💻. Gesprek + Q&A met Floris Alkemade en Natalie Horning. Vind ons op deze kanalen om precies 20.30: Facebook en Youtube. Naast gesprek is er ruimte voor het beantwoorden van vragen!

VIROTOPIA: HOE ONTWERPEN WE DE SCHAARSE RUIMTE? 

De virale orde vraagt om een totaal andere blik op hoe we ruimte gebruiken en inrichten. Besmettingslogica domineert het sociale verkeer. In heel de wereld wordt daarom koortsachtig gewerkt aan de verdeling van schaarse ruimte voor horeca, fietsers,  winkeliers en, heus, toeristen. Tegelijkertijd is het crisis. Ruimte staat voor ondernemers steeds meer gelijk aan overleven op de korte termijn. Hoe richten we Virotopia in? 

Welke mogelijkheden biedt het virus ons om na te denken over nieuwe visies op de stad? Op welke manier kunnen we plannen maken die flexibel zijn? En hoe stemmen we de uitdagingen die nu en in de toekomst spelen op elkaar af? We koppelen deze vragen aan de lokale situatie in de stad Den Bosch en hoe de Gemeente omgaat met tijdelijke interventies in de openbare ruimte. Over deze en ander vragen gaan we in gesprek met Rijksbouwmeester Floris Alkemade en Natalie Horning (Gemeente 's-Hertogenbosch). 

GASTEN:

Floris Alkemade, Rijksbouwmeester. Gevraagd of ongevraagd adviseert Floris van Alkemade  over de ruimtelijke inrichting van toekomstig Nederland. Hij schuwt daarbij de grote sociaal-maatschappelijke vragen niet. Hij publiceerde onlangs "De toekomst van Nederland”, 

Natalie Horning, Openbare Orde en Veiligheid Gemeente's-Hertogenbosch. Natalie Horning werkt met haar team en belanghebbende partijen aan de inrichting van de binnenstad van Den Bosch in het kader van het Corona virus.

📅18 MEI
REAGEER LIVE TUSSEN 20.30 – 21.45 uur 📱💻
We gaan online in gesprek met Floris Alkemade en Natalie Horning ðŸŽ¤en jij kunt meedoen! Kijk 👀, luister ðŸŽ§ en reageer tijdens de livestream op Facebook en Youtube. We zullen jullie vragen voorleggen aan onze gasten. Zoals je van RUW gewend bent!

🏡LOCATIE: THUIS

RUW is powered by Babel Den Bosch

 

VIDEO...