NONFICTION
LIVESTREAM: GESPREK + Q&A MET ROANNE VAN VOORST

DINSDAG 14 APRIL 2020

20.30 - 21.30 UUR

THUIS

Livestream bij jou thuis op de bank en voor je scherm! Vrij toegankelijk 🎟 😉

Livestream📱💻. Gesprek + Q&A met schrijver Roanne van Voorst. Vind ons op deze kanalen om precies 20.30: Facebook en Youtube. Na een inleidend gesprek met Roanne leggen we jouw vragen voor aan haar.

Roanne van Voorst is onderzoeker, schrijver en journalist. Als  'antropoloog van de toekomst' richt ze zich op vragen over wat een houdbare toekomst betekent, op tal van vlakken.  Zie ook haar website.

📖OOIT ATEN WE DIEREN
In de toekomst kijken kan niemand. Maar in deze tijd klinkt een radicale omslag in ons gedrag en denken een stuk minder vreemd dan een paar weken geleden.

Menig stad heeft tegenwoordig een veganistisch eettentje. Want ‘vegan’ is trendy. Maar is het denkbaar dat de mens helemaal stopt met vlees eten? Volgens Roanne van Voorst, toekomst-antropoloog, wel. We bevinden ons volgens haar exact op het kantelpunt, maar de beweging is al ingezet. Er wacht ons een ‘eiwitrevolutie’, schrijft ze, waarbij we het ‘carnisme’ inruilen voor het veganisme. Het veganisme is een van de snelst groeiende sociale bewegingen ter wereld en steeds meer wetenschappers en futuristen voorspellen dat het eten van vlees en zuivel in de nabije toekomst taboe zal worden.

Van Voorst spreekt niet alleen over hoe een dier- en milieuvriendelijkere wereld eruit zou zien, maar ook wat de consequenties zouden zijn voor onze economie, ons klimaat, onze gezondheid en onze cultuur, als de plantaardige manier van leven eenmaal is opgeschaald.

Komt onze tijd in de geschiedenisboeken als het moment waarop het onnodig veroorzaken van dierenleed verboden werd? Net zoals eerder gebeurde met heksenverbranding, slavernij en homo-discriminatie?

Scoor het boek bij de lokale boekhandel (kan ook online)! 

📅14 APRIL
REAGEER LIVE TUSSEN 20.30 – 21.30 uur 📱💻
We gaan op 14 april met Roanne van Voorst online in gesprek 🎤en jij kunt meedoen! Luister 🎧 en reageer tijdens de Livestream op Facebook  en Youtube. Dan zullen we jouw vragen direct aan onze gast voorleggen. Zoals je van RUW gewend bent!

🏡LOCATIE: THUIS

RUW is powered by Babel Den Bosch

VIDEO...