NONFICTION
LEESCLUB NONFICTION: OOIT ATEN WE DIEREN

MAANDAG 13 APRIL 2020

23.58 - 23.59 UUR

THUIS

Leesclub bij jou thuis op de bank en voor je scherm! Daarna gaan we in gesprek met Roanne van Voorst, de schrijver van "Ooit aten we dieren". Vrij toegankelijk 🎟 😉

1. Leesclub RUW | NONFICTION 📓 Lees het boek tot en met 13 april ter voorbereiding op het tweede deel van het combiprogramma! Zie onder. 
2. Livestream📱💻. Gesprek + Q&A met schrijver Roanne van Voorst, 14 april, 20.30-21.30.

RUW | NONFICTION wijst ons een weg in de toekomst met belangwekkende non-fictie auteurs die de tijdsgeest van nieuwe input voorziet. Dit keer Roanne van Voorst met Ooit aten we dieren. Ter voorbereiding op Combiprogramma 2/2 Livestream Gesprek + Q&A met Roanne van Voorst (14/3/20) lezen we Ooit aten we dieren (je hebt tot 14 april!)

📖OOIT ATEN WE DIEREN
In de toekomst kijken kan niemand. Maar in deze tijd klinkt een radicale omslag in ons gedrag en denken een stuk minder vreemd dan een paar weken geleden.

Menig stad heeft tegenwoordig een veganistisch eettentje. Want ‘vegan’ is trendy. Maar is het denkbaar dat de mens helemaal stopt met vlees eten? Volgens Roanne van Voorst, toekomst-antropoloog, wel. We bevinden ons volgens haar exact op het kantelpunt, maar de beweging is al ingezet. Er wacht ons een ‘eiwitrevolutie’, schrijft ze, waarbij we het ‘carnisme’ inruilen voor het veganisme. Het veganisme is een van de snelst groeiende sociale bewegingen ter wereld en steeds meer wetenschappers en futuristen voorspellen dat het eten van vlees en zuivel in de nabije toekomst taboe zal worden.

Van Voorst spreekt niet alleen over hoe een dier- en milieuvriendelijkere wereld eruit zou zien, maar ook wat de consequenties zouden zijn voor onze economie, ons klimaat, onze gezondheid en onze cultuur, als de plantaardige manier van leven eenmaal is opgeschaald.
Komt onze tijd in de geschiedenisboeken als het moment waarop het onnodig veroorzaken van dierenleed verboden werd? Net zoals eerder gebeurde met heksenverbranding, slavernij en homo-discriminatie?

Scoor het boek bij de lokale boekhandel! Of als je verkouden bent online:) maar ook dat kan bij de lokale boekhandel natuurlijk. Leuk als je je via facebook op aanwezig zet, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan weten we dat je meeleest en houden we je op de hoogte!

📅14 APRIL
REAGEER LIVE TUSSEN 20.30 – 21.30 uur 📱💻
We gaan op 14 april met Roanne van Voorst online in gesprek 🎤en jij kunt meedoen! Luister 🎧 en reageer tijdens de Livestream op de diverse kanalen zoals Facebook, en Youtube. Dan zullen we jouw vragen direct aan onze gast voorleggen. Zoals je van RUW gewend bent!

🏡LOCATIE: THUIS

RUW is powered by Babel Den Bosch