TEGENLICHT MEET UP DB
MENSEN, GODEN EN TECHNOLOGIE

MAANDAG 3 FEBRUARI 2020

19.30 - 22.00 UUR

BABEL, HINTHAMERSTRAAT 72


Aanmelden niet nodig - Vrije Toegang
------------------
Deze Tegenlicht Meet Up is tevens het openingsprogramma van IK. WIJ. ROBOT. : een week (3 t/m 8 februari) aan beleving, debat, workshops en meer van Babel Den Bosch rondom de vraag wat de revolutie van robotisering en kunstmatige intelligentie voor ons als samenleving gaat betekenen. Ontdek wat er deze week allemaal bij Babel te doen is via www.babeldenbosch.nl
------------------

GASTEN: Raymond Alves, directeur Artificial Intelligence, Rockstart, Rinie van Est, themacoordinator 'Slimme Samenleving' voor het Rathenau Instituut.

TEGENLICHT MEET UP DEN BOSCH: MENSEN GODEN EN TECHNOLOGIE
Hoe ziet onze wereld er over 25 jaar uit? Niemand die het weet. Ons werk kan tegen die tijd geheel overgenomen zijn door autonome robots. Onze wereld geregeerd door een mondiaal brein en wij daarmee de slaven van de door onszelf gecreëerde technologie zullen zijn. Maar mogelijk loopt het niet zo’n vaart en zullen wij juist de robots tot onze slaven maken. Worden we onsterfelijk en kunnen we onszelf daarmee tot goden verklaren in ons zelfgecreëerde hoog intelligent systeem.

De grote vragen over de toekomst van de mens en zijn verhouding tot technologie worden besproken met twee belangrijke duiders van dit moment. Kevin Kelly, de oprichtend hoofdredacteur van Wired Magazine en optimistisch futuroloog, ziet vooral kansen in kunstmatige intelligentie. Daar tegenover staat Yuval Noah Harari: historicus en auteur van twee wereldwijde bestsellers over de mensheid: Sapiens en Homo Deus. Hij is minder optimistisch en voorziet sociale ongelijkheid en ondergeschiktheid aan nieuwe, technologische goden.

Wij praten na de aflevering uitgebreid door over het onderwerp met boeiende gasten.

PROGRAMMA MAANDAG 3 FEBRUARI
19.00 uur: Inloop
19.30 uur: Tegenlicht-aflevering "Mensen, goden en technologie" kijken! Aflevering al gezien? Loop tot 20.30 gerust binnen.
20.30 uur: Start gesprek, voorstellen gasten.
22.00 uur: napraten, drankjes.

GASTEN!
- Raymond Alves, Rockstart Den Bosch, directeur Artifical Intelligence. Rockstart is een van Europa's eerste startup accelerators. Rockstart Den Bosch heeft een focus op Artificial Intelligence.
- Rinie van Est, themacoordinator 'Slimme Samenleving' voor het Rathenau Instituut. Het Rathenau instituut heeft een belangrijke adviserende rol in het landelijke politieke en maatschappelijke debat over de impact van wetenschap, innovatie en technologie op de samenleving. Zo kijken ze ver vooruit op wat concrete beslissingen rond AI en Robots voor ons betekenen.

LOCATIE -RUW, powered by Babel, Hinthamerstraat 72