NONFICTION
AFTRAP LEESCLUB NONFICTION

DINSDAG 17 DECEMBER 2019

20.00 - 21.00 UUR

BABEL, HINTHAMERSTRAAT 74


AFTRAP 'NONFICTION' | Toegang Gratis

RUW | NONFICTION is een leesclub voor mensen die het fijn vinden om samen met anderen, belangwekkende boeken te lezen die ons een weg in de toekomst wijzen en die de tijdsgeest van nieuwe input voorziet. Als tegenwicht voor de doorgaans snelle media en meningen. We vinden het natuurlijk belangrijk dat de deelnemers aan NONFICTION elkaar ook kunnen ontmoeten, en daarom deze aftrap! We zullen jullie tijdens de aftrap bijpraten over hoe jullie contact kunnen houden tijdens de periode waarin we lezen. Zie hieronder voor wanneer het boek wordt nabesproken.

AFTRAP | LEER JE MEDELEZERS KENNEN!
Kom op dinsdag 17 december 20.00 uur naar Babel Den Bosch, Hinthamerstraat 74. Dan bespreken we een aantal tips en kun je elkaar alvast leren kennen: niets werkt beter om een boek ook echt te gaan lezen dan te weten wie je daar aan gaan houden!

#1 - HOMO DEUS - YUVAL NOAH HARARI
Nu weet je waar je op hoopt voor onder de kerstboom! Met een vermenging van wetenschap, geschiedenis en filosofie onderzoekt Harari de dromen en nachtmerries van de eenentwintigste eeuw - van onsterfelijkheid tot kunstmatig leven. Hij stelt fundamentele vragen: Waar gaan we naartoe? Hoe beschermen we onze kwetsbare wereld tegen onze eigen verwoestende krachten? En als we in staat zijn door technologische vooruitgang ons lichaam en onze geest te verbeteren, wat gebeurt er dan met de mensen die zich niet laten upgraden?

BESPREKING BOEK | TEGENLICHT MEET UP - OVER MENSEN, GODEN EN TECHNOLOGIE | MAANDAG 3 FEBRUARI 2020
De nabespreking van het boek vindt plaats tijdens de Tegenlicht Meet Up Den Bosch : Mensen, Goden en Technologie op de openingsavond van IK WIJ ROBOT, een week rondom de consequenties van robotisering en artificial intelligence voor onze samenleving, georganiseerd door Babel Den Bosch. Er volgt snel meer informatie over IK WIJ ROBOT.

MAG IK MEEDENKEN OVER LEESCLUB NONFICTION?
Jazeker! Deze eerste editie experimenteren we met deze vorm en daarna breken we het gesprek over de voortzetting en de manier waarop helemaal open!

PROGRAMMA DINSDAG 17 DECEMBER 2019
19.45 - Inloop
20.00 - Korte intro op leesclub NONFICTION - en Homo Deus.
20.15 - .. : .. Ontmoet je medelezers! Voor degenen die het leuk vinden: we gaan alvast de Tegenlicht aflevering Over Mensen, Goden en Technologie kijken. Daarna ruim tijd om verder kennis te maken.

WAAR?
Babel, Hinthamerstraat 74!