TEGENLICHT MEET UP DB
DE GROTE DATAROOF

DONDERDAG 31 OKTOBER 2019

19.30 - 22.00 UUR

BABEL, HINTHAMERSTRAAT 74

Toegang gratis. Aanmelden niet nodig.

LET OP: HINTHAMERSTRAAT 74!

GASTEN: Tijmen Schep, is privacy-ontwerper en technologiecriticus. En dr. Linnet Taylor (UvT): ze werkt aan een vijf jaar-durend onderzoeksproject rondom data-rechtvaardigheid.

DE GROTE DATAROOF
Harvard-professor Shoshana Zuboff schreef een monumentaal boek over de nieuwe economische orde: The Age of Surveillance Capitalism. In deze uitzending van VPRO Tegenlicht trekt Zuboff de sluiers weg van Google en Facebook, en onthult een genadeloze gedaante van het kapitalisme waarin niet natuurlijke hulpbronnen, maar wij zelf als grondstof fungeren. Hoe kunnen we de zeggenschap over onze data terugkrijgen?

GASTEN
-dr. Linnet Taylor, Tilburg Universiteit, werkt aan een vijf jaar-durend onderzoeksproject rondom data-rechtvaardigheid en onderzoekt al jaren de implicaties van data-wetenschappen en artificial intelligence voor toepassing op mensen, democratie en representatie.
-Tijmen Schep, privacy-ontwerper en technologiecriticus. Hij werkt al jaren aan de vraagstukken die Zuboff aansnijdt. Hij was in 2010 medeoprichter en tot 2018 creative lead van SETUP, platform voor een technologie-kritische samenleving. Hij maakt de prangende data- en privacy kwesties inzichtelijk met confronterende ontwerpen. Zoals de Cloaking Company die je helpt het reputatie-patroon dat geleidelijk door allerlei partijen van je gebouwd wordt, te managen. Of Candle, the privacy friendly smart home, dat hij deze weken presenteert op de Dutch Design Week. Voor meer informatie: cloakingcompany.com | candlesmarthome.com

PROGRAMMA DONDERDAG 31 OKTOBER
19.00 uur: Inloop
19.30 uur: Tegenlicht-aflevering "De grote dataroof" kijken! Aflevering al gezien? Loop tot 20.30 gerust binnen.
20.30 uur: Start gesprek, voorstellen gasten.
22.00 uur: napraten, drankjes.

LOCATIE
RUW, powered by Babel ( Hinthamerstraat 74) 

ROUTE
Hartje Centrum, in Babel! (Hinthamerstraat 74). Dat ga je gewoon vinden!

VIDEO...