TEGENLICHT MEET UP DB
VOL! JUBILEUM 5 JAAR | ECOSYSTEM RESTORATION OP ENORME SCHAAL

DINSDAG 1 OKTOBER 2019

19.30 - 22.00 UUR

BABEL, HINTHAMERSTRAAT 72

JE KUNT NIET MEER RESERVEREN VIA TICKET-LINK. MAAR KOM AAN DE DEUR! VLAK VOOR AANVANG ZULLEN ER NOG VAST PLEKKEN ZIJN.
Dit programma is volledig in het Engels. 

GASTEN: 
John D. Liu, Internationaal Ambassadeur Ecosystem Restoration  Ties van der Hoeven, The Weather Makers.

5Y JUBILEUM: SPECIALE EDITIE  MEET UP DEN BOSCH
Tegenlicht Meet Up Den Bosch bestaat 5 jaar! En dat vieren we met een speciale editie van de meet up!  En een heuse primeur. Onze bijzondere gasten John D. Liu en Ties van der Hoeven onthullen de start van een omvangrijk project om een van de grootste, gedegradeerde ecosysteem van onze wereld te vergroenen, en zelfs de weerpatronen in de grotere regio te veranderen: de Sinaï woestijn in Egypte.

ECOSYSTEM RESTORATION - OP ENORME SCHAAL
In de Tegenlicht docu "Groen Goud" (2012) toonde filmmaker John D. Liu hoe China een woestijn ter grote van Frankrijk veranderde in een groen en rijk ecosysteem. De film was een inspiratie voor velen, zo ook voor Ties van der Hoeven. Hun ontmoeting leidde tot een vergaande samenwerking rondom een omvangrijk plan. Na jaren van kennisontwikkeling en samenbrengen van gerenommeerde wetenschappers, instituties en bedrijven kan het plan nu eindelijk onthuld worden: het herstellen van het dorre en droge Sinaï schiereiland, en zelfs het veranderen van de weerpatronen. 

The Weather Makers uit Den Bosch zullen dit plan gaan verwezenlijken. En wij krijgen de primeur: dit plan wordt deze avond voor de eerste keer publiekelijk gepresenteerd, door John en Ties samen. 

John D. Liu zal ons meenemen in de lessen van het Loess-plateau  in China. Daarna zal Ties van der Hoeven de plannen uit de doeken doen voor het grootschalige herstel van het Sinaï-ecosysteem. 

Dit programma is volledig Engelstalig. 

GASTEN 
- John D. Liu, ecoloog, filmmaker, Ecosystem Ambassador for the Commonland Foundation, maar vooral wereldwijd inspirator en ambassadeur van grootschalige ecosysteem restoratie. In samenwerking met VPRO Tegenlicht werd zijn documentaire: Groen Goud een instant klassieker voor internationale betrokkenheid rond het herstel van ecosystemen.

- Ties van der Hoeven, maritiem ingenieur, co-oprichter en creatief directeur van The Weather Makers. De ambities van The Weather Makers liegen er niet om: ze brengen wereldwijde expertise samen om grote ecosystemen te herstellen. 

PROGRAMMA START OM 20.00
19.15: Deuren open. Uw reservering wordt gecontroleerd.
20.00: Start programma. Welkomstwoord 5Y Jubileum
20.15: Start Lezingen en Q&A.
22.00: Borrel

JE KUNT NIET MEER RESERVEREN. KOM AAN DE DEUR: VLAK VOOR AANVANG ZULLEN ER NOG ENKELE PLEKKEN ZIJN.

LOCATIE-LOCATION
Babel, Den Bosch, Hithamerstraat 72

FOTO'S...

VIDEO...