TEGENLICHT MEET UP DB
DE KLIK- EN KLUSECONOMIE

DINSDAG 22 JANUARI 2019

19.30 - 22.00 UUR

STADSBIBLIOTHEEK DEN BOSCH. Hinthamerstraat 72

Vrije toegang, aanmelden niet nodig

GASTEN: Jeroen van Bergeijk, Uber-undercover-journalist, dr Mijke Houwerzijl, hoogleraar Arbeidsrecht Tilburg University, Marc Cuppens, voormalig. klik-werker voor Google.

Mocht je denken: “Mijn baan is veilig voor wereldwijde concurrentie”, think again! De Gig-economy verovert de wereld in gestaag tempo en legt de fundamenten voor de arbeidsmarkt van de toekomst. Miljoenen mensen uit heel de wereld werken op dit moment als klik- en kluswerkers. Ze klikken bijvoorbeeld 1000 keer het juiste verkeersbord aan voor een tientje, of bezorgen een maaltijd op een adres binnen 15 minuten. Een app betaalt ze uit. Nergens een baas te bekennen. Lekker snel geld verdienen, waar en wanneer je maar wilt, zonder sollicitatiegesprek. Er is geen efficiëntere disruptie van de verzorgingsstaat denkbaar. Voor de een een droom, voor de ander een nachtmerrie. 

Hoe werkt de platformeconomie? En, werkt het? 

GASTEN! (Meer gasten in voorbereiding)
- Marc Cuppens is fotograaf en was tot voor kort actief als klik-werker voor Google.

- Jeroen van Bergeijk is journalist, schrijver en filmmaker. In 2018 verscheen Uberleven: Undercover als Uberchauffeur. Daarin doet hij verslag van zijn ervaringen als Uberchauffeur. Speciaal voor het onderzoek liet hij zich omscholen tot taxichauffeur in Amsterdam.

- Mijke Houwerzijl is hoogleraar Arbeidsrecht aan de Universiteit van Tilburg en buitengewoon hoogleraar Europees en rechtsvergelijkend arbeidsrecht aan de Universiteit Groningen. We gaan met haar in gesprek over wat er nog overblijft van de verzorgingsstaat en wat we mogen verwachten voor de toekomst.

PROGRAMMA DINSDAG 22 januari
19.00 uur: Inloop
19.30 uur: Tegenlicht-aflevering “Klik- en kluseconomie” kijken! Aflevering al gezien? Loop tot 20.30 gerust binnen. 
20.30 uur: Kennismaking met gasten en gesprek.
22.00 uur: napraten, drankjes.

LOCATIE 
RUW, powered by Babel ( Hinthamerstraat 72, Stadsbibliotheek) Zie: www.ruwdenbosch.nl/contact

ROUTE
Hartje Centrum, in Babel! (Hinthamerstraat 72, StadsBibliotheek). Dat ga je gewoon vinden!