ONTBLOOT
#1 MANNELIJKE SEKSUALITEIT

DONDERDAG 13 DECEMBER 2018

20.00 - 21.30 UUR

STADSBIBLIOTHEEK DEN BOSCH. Hinthamerstraat 72

Met Gijs Hablous, freelance journalist bij One World, Rik van Lunsen, de eerste fulltime seksuoloog van Nederland en Rein Langeveld, internationaal model en fotograaf.

DE SERIE ‘ONTBLOOT’

We worden gebombardeerd met eenzijdige seksueel beladen beelden en krijgen daarnaast gebrekkige voorlichting over seksualiteit op school. Dit alles beïnvloedt onze beeldvorming en onze kijk op seks. En deze thematiek valt niet meer weg te denken uit de actualiteit. Dagelijks staat onze omgang met genderverschillen en identiteit op de agenda. De #MeToo-beweging eist onze aandacht op. Daarom is een nieuw gesprek over seksualiteit belangrijk. Hoe kunnen we vrij over seksualiteit praten, vrij van taboes en een genuanceerd beeld krijgen? ONTBLOOT waagt het erop!

De Serie ‘Ontbloot’ is een idee van Susan Meijburg, ism. met RUW

AFLEVERING 1

Tijdens deze eerste aflevering hebben we het over mannelijke seksualiteit en mannelijke seksuele identiteit. Want van mannen verwachten we gewoon seks, nietwaar? We versimpelen de man graag. Hoe gaat het met mannen? Durft hij nog iemand uit eten te vragen na #MeToo? De deur open te houden voor vrouwen? En durft hij ook géén seks te hebben? Vandaag de dag gaat het publieke debat over seksualiteit en gender vaak over vrouwelijke seksualiteit, maar hoe zit het nu eigenlijk met mannelijke seksualiteit? Wordt deze inderdaad niet stelselmatig versimpeld?

Deze avond kijken we naar onze stereotype opvattingen over mannelijke seksualiteit en hoe we daarvan kunnen loskomen. Verschillende misverstanden en fabels omtrent ‘de man’ passeren de revue. Hoe zou een seksuele emancipatie van mannen eruit kunnen zien?

GASTEN

- Gijs Hablous, freelance journalist bij One World. Gijs schrijft en doceert. Daarnaat geeft hij namens stichting Emancipator workshops aan jongeren over gender en seksueel geweld. Gijs vertelt ons waarom we moeten ontsnappen uit de gevangenis van ‘giftige mannelijkheid’.

- Rik van Lunsen, de eerste fulltime seksuoloog van Nederland werkte 30 jaar als arts-seksuoloog NVVS, verbonden aan de afdeling seksuologie van het AMC, waar hij o.a. wetenschappelijk seksuologisch onderzoek deed. Onlangs schreef hij het boek Seks! een leven lang leren samen met Ellen Laan. Rik weet alles over de mythes en misvattingen rondom mannelijke seksualiteit.

- Rein Langeveld, internationaal model en fotograaf. Hij heeft naar eigen zeggen 'wild' geleefd en koos plots voor een andere levensstijl. Rein vertelt ons over zijn ervaringen met Taoïsme en zelfbeminning.

PROGRAMMA DONDERDAG 13 DECEMBER
19.30 uur: Inloop
20.00 uur: Start programma
21.30 uur: napraten, drankjes.

LOCATIE 
RUW, powered by BiEB. Hinthamerstraat 72 Zie: www.ruwdenbosch.nl/contact

ROUTE
Hartje Centrum, in de StadsBibliotheek. Dat ga je gewoon vinden!

-----------------------------------------------------------------------------

Wat: ONTBLOOT is een serie van avonden waarbij interactieve lezingen worden gehouden rondom het thema seksualiteit met elke keer een ander onderwerp. De avond begint met een inleiding over het thema, gevolgd door meerdere gastsprekers met daarna een interactief gedeelte.

Voor wie?: Voor (mannelijke en vrouwelijke) vrouwen en mannen en alles daar tussenin of voorbij. Voor iedereen dus. Ook jij.

Wie: Susan Meijburg is gastvrouw, zij nodigt gastsprekers uit, leidt de avond in en faciliteert het gesprek tussen gastspreker en publiek.