TEGENLICHT MEET UP DB
GROENE VOEDSELPIONIERS

DINSDAG 20 NOVEMBER 2018

19.30 - 22.00 UUR

STADSBIBLIOTHEEK DEN BOSCH. Hinthamerstraat 72

Vrije toegang, aanmelden niet nodig.

GASTEN: o.a. Paul Müller en Janine Raabe, oprichters van voedselbos Den Food Bosch, Sophie Gruijters, mede-oprichter Transfarmers.

We staan aan de vooravond van een voedselrevolutie. Of we beleven die nu al. Want overal schieten spannende initiatieven op het gebied van voedsel als paddenstoelen uit de grond. Denk aan de talloze standslandbouwprojecten, voedselbossen, voedselflats, apps waarmee consumenten de strijd aan kunnen gaan tegen voedselverspilling, bedrijfjes die insecten als alternatieve bron van eiwitten presenteren, of de opkomst van zeewierboerderijen.

Al deze initiatieven komen natuurlijk niet uit de lucht vallen. Want ons nogal complexe voedselsysteem is aan vernieuwing toe. De productie en consumptie van voedsel trekt een zware wissel op de planeet: op de biodiversiteit, het welzijn van allerlei dieren én onze eigen gezondheid.

Waar de grote spelers kansen laten liggen, nemen de voedselpioniers het heft in eigen hand. Maar wat staat er voor hen op het spel? Voor welke uitdagingen zien zij zich gesteld? Hoe ervaren zij hun rol als heuse vaandeldragers van een potentiële voedselrevolutie?

Tijdens deze Meet Up gaan we met voedselpioniers in gesprek. Zij geven de noodzaak voor een ander voedselsysteem een gezicht. Samen verkennen we de horizonten van onze voedselvoorziening.

GASTEN!
- Paul Müller en Janine Raabe, Den Food Bosch. Paul en Janine pionieren met letterlijk de voeten in de klei. Sinds 2018 bouwen ze een heus voedselbos: een volledig zelfvoorzienend en divers ecosysteem met een grote voedselopbrengst! Een concurrerend model voor de klassieke landbouw, en dat midden in een landbouwgebied.

- Sophie Gruijters is onder meer mede-oprichter van Transfarmers. Samen met stadsbewoners wil Sophie de directe leefomgeving weer groen, speelbaar én eetbaar maken. Sophie is een belangrijke spil in het netwerk rondom Bossche standslandbouwprojecten en andere voedselinitiatieven. Als geen ander weet zij hoe deze krachten gebundeld kunnen worden. Zie ook haar persoonlijke website voor informatie over andere projecten.

PROGRAMMA DINSDAG 20 november
19.00 uur: Inloop
19.30 uur: Tegenlicht-aflevering “Groene voedselpioniers” kijken! Aflevering al gezien? Loop tot 20.30 gerust binnen. 
20.30 uur: Kennismaking met gasten en gesprek.
22.00 uur: napraten, drankjes.

LOCATIE 
RUW, powered by BiEB. Hinthamerstraat 72 Zie: www.ruwdenbosch.nl/contact

ROUTE
Hartje Centrum, in de StadsBibliotheek. Dat ga je gewoon vinden!