DE LERENDE STAD
ZORGENKINDJES

DONDERDAG 25 OKTOBER 2018

20.00 - 21.30 UUR

STADSBIBLIOTHEEK DEN BOSCH. Hinthamerstraat 72

Vrije toegang, aanmelden niet nodig.

De Lerende Stad: Zorgenkindjes
Passend onderwijs… een ‘wicked problem’. 

Er zijn zorgen over het Passend Onderwijs. Sinds 2015 hebben scholen de zorgplicht om zo goed mogelijk zélf met allerlei zorgvragen van kinderen en ouders om te gaan. Waar voorheen kinderen veel sneller naar het speciaal onderwijs gingen, blijven ze nu zo lang mogelijk op een normale school. Inmiddels vliegen scholen allerlei hulp in en worden ze ondersteund door een arsenaal aan getrainde hulpverleners. Maar werkt het ook?

De enorme operatie om het onderwijs hiervoor klaar te stomen lijkt nog niet voltooid. Uit de politiek horen we verontrustende berichten: kinderen en ouders zouden zich niet gehoord voelen en raken gefrustreerd in hun ontwikkeling. Intussen hebben klassen te dealen met leraren die nog meer taken op hun bord krijgen.

RUW wil weten: hoe staat het met de ervaringen in onze eigen stad? Hoe ‘wicked’ is dit probleem? Loopt Den Bosch op de troepen vooruit? Hoe willen we onze scholen belasten? Waar zit de winst van deze aanpak? En zijn er ook nog kansen aan deze ontwikkeling: is dit inderdaad een van de pijlers voor een inclusieve samenleving waar we zo op hopen?

GASTEN!
-Marleen van der Heijden, Co-Teacher bij Basisschool 't Schrijverke. Bij het Schrijverke nemen meerdere leraren de verantwoordelijkheid over de behoefte aan ondersteuning in een klas. Hoe heeft deze school zich aangepast aan de nieuwe situatie?

-Hans Tijssen, voorzitter College van Bestuur ATO Scholenkring, vertegenwoordigt 18 scholen in de Gemeente 's-Hertogenbosch.

-Bas Wesseldijk, directeur bestuurder Samenwerkingsverband Stichting De Meierij, Basisonderwijs. Bas Wesseldijk is met zijn organisatie verantwoordelijk voor het bieden van passend onderwijs voor 28.000 leerlingen in de gemeenten Boxtel, Schijndel, Vught, Den Bosch en de Bommelerwaard.  

PROGRAMMA DONDERDAG 25 OKTOBER
19.30 uur: Inloop
20.00 uur: Start programma
21.30 uur: napraten, drankjes.

LOCATIE 
RUW, powered by BiEB. Hinthamerstraat 72 Zie: www.ruwdenbosch.nl/contact 

ROUTE
Hartje Centrum, in de StadsBibliotheek. Dat ga je gewoon vinden!