"THERE IS AN ALTERNATIVE"
EVA ROVERS. PRACTIVISME.

DONDERDAG 24 MEI 2018

20.00 - 21.30 UUR

STADSBIBLIOTHEEK DEN BOSCH. Hinthamerstraat 72

Vrije Toegang

Eva Rovers, (pr)activist in wording, wil graag een andere wereld. Ze is zeer kritisch over de dominante ideologie van onze tijd, neoliberalisme. Dat verfijnde en allesomvattende denken in termen als marktwerking, deregulering, concurrentie, afbouw van sociale zekerheden. Maar hoe in opstand te komen tegen zulke grote krachten? Een lezing, Q&A, discussie. En als voorproefje haar eerste tip:

“Besef dat het anders kan. De belangrijkste reden waarom we niet in opstand komen is omdat we denken dat er geen alternatief is. Dat we ‘het systeem’ niet kunnen veranderen. Of dat nou de organisatie is waar we werken, of het politiek-economische systeem. Willen we iets kunnen veranderen, dan moeten ophouden met die zelfcensuur en wild durven fantaseren over hoe de wereld, onze stad, ons dorp, ons leven er ook uit zou kunnen zien.” Eva Rovers (https://bit.ly/2HHMfkm)

▬▬▬ OVER DE SERIE “THERE IS AN ALTERNATIVE” ▬▬▬▬

Er is iets mis met onze tijd. Denker en opinie-makers tonen aan dat we aan de grenzen zijn beland van wat we aankunnen als ‘samen’-leving. Volgens hen zijn we doorgeschoten in het moderne, onbeteugelde kapitalisme. De groei staat centraal. De machine van de markt domineert onze samenleving. Ons dagelijkse leven raakt meer en meer ondergeschikt aan de waarden van efficiëntie, rendement en concurrentie. Degenen die proberen te verwoorden wat de moeite waard is om tóch te beschermen, worden als snel verdacht gemaakt. Zijn er eigenlijk nog wel ideeën over wat de moeite waard is? 

In deze serie laten we de duiders van onze orde aan het woord. We brengen hun bezwaren in kaart zoeken met ze naar de alternatieven. Wat moeten we echt anders aanpakken? Het tekort aan ideeën over wat van waarde is? De zorg? De talloze burn-outs? Het flex-leger? Solidariteit? 

Ruimte voor ideeën voor een nieuwe orde. 

▬▬▬▬ PROGRAMMA DONDERDAG 24 MEI ▬▬▬▬▬

19.30 uur: INLOOP
20.00 uur: START EVA ROVERS
20. 45 uur: Q&A/DISCUSSIE
21.30 uur: NAPRATEN/DRANKJES

▬▬▬▬▬▬▬▬ LOCATIE ▬▬▬▬▬▬▬▬ 

RUW, powered by BiEB. De Bibliotheek. Hinthamerstraat 72 Hartje Centrum. www.ruwdenbosch.nl/contact

FOTO'S...

VIDEO...