TEGENLICHT MEET UP DB
TEGENLICHT MEET UP DEN BOSCH: DE PATIëNT IN DE HOOFDROL

DONDERDAG 28 JANUARI 2016

19.30 UUR

STADSBIBLIOTHEEK DEN BOSCH. Hinthamerstraat 72

In samenwerking met VPRO's Tegenlicht organiseren wij op donderdag 28 januari de Tegenlicht Meet Up Den Bosch #14: De Patiënt in de Hoofdrol.

Vanavond verwelkomen we gasten uit de tech-sector, overheen en de zorg, waaronder geïnteresseerden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis!

Vroeger was een patiënt overgeleverd aan de deskundigheid van de arts. Diens oordeel was bepalend voor de behandeling van je ziekte. Tegenwoordig zijn patiënten zo mondig dat ze hun plek in het behandelteam opeisen. Met kennis vergaard via het internet in de hand. Tegelijkertijd buitelen de technologische innovaties over elkaar heen. Medische startups veranderen het speelveld. Langdurige intensive care wordt vervangen door een apparaatje op de arm, het contact met een verpleegkundige door een rijdende Ipad. Organen kunnen we op termijn vervangen. De patiënt weet het soms eerder dan de arts. Het gesprek tussen hen verandert fundamenteel. Artsen en ziekenhuizen moeten een revolutionaire draai maken. Hoe moet er gedacht worden om een hardnekkige cultuur te veranderen? En hoe kunnen wij, de patiënten, het heft in handen nemen?

Programma:
19.30 uur: complete aflevering (aflevering al gezien? Loop gerust om 20.25 binnen!)
20.30 uur: korte film-fragmenten en debat

Locatie:
Mariakapel van het Groot Gasthuis, Burgemeester Loeffplein 70 B/C, ingang Groot Gasthuis

Routebeschrijving:
Vanaf Café/Restaurant Het Mariapaviljoen: ga links langs het gebouw, negeer de slagboom, gewoon doorlopen. Je loopt tussen twee gebouwen naar een rode, verlichte deur. De opgestelde vlaggen van het Groot Gasthuis zijn niet te missen.