TEGENLICHT MEET UP DB
WORSTELING VAN DE GROENMENS

Toegang gratis, aanmelden niet nodig.

We breken ons hoofd over hoe we onze ecopaniek in ons eigen leven kunnen bezweren. Met de twee initiatiefnemers achter het Zero Waste Project, actiegroep Windpark Rietvelden Nee! en anderen!

WORSTELING VAN DE GROENMENS
Ons consumptiegedrag moet op de schop. We weten immers welke schade en ellende we veroorzaken aan het klimaat met het eten van vlees, het kopen van luxegoederen en citytrips. Hoe krijgen we de broodnodige gedragsverandering voor elkaar zonder veel comfortverlies? Hoe maken we het groene, goede leven voor iedereen toegankelijk? En niet alleen voor hen die het kunnen betalen, diegenen die hun boodschappen doen bij de Groene Slager, ecologische designmeubelen kopen of zich een Tesla kunnen veroorloven.

Een reis langs mensen die worstelen met het maken van de juiste keuzes bij het terugdringen van hun ecologische voetafdruk. En zelfs in klimaattherapie gaan om hun ‘ecopaniek’ onder ogen te komen.Over de dagelijkse dilemma’s en hoofdbrekens van de Groenmens.

GASTEN (meer gasten volgen)
-Nicky & Jessie van Het Zero Waste Project. Al drie jaar werken deze Amersfoortse zussen aan het zo afvalvrij mogelijk leven. En daar gaan ze ver in. Al drie jaar verwisselden ze hun restzakvuilniszak niet! Zie ook: http://www.hetzerowasteproject.nl


-Leden van Windpark Rietvelden Nee! Deze actiegroep is bepaald niet tegen duurzaamheid. Maar wel tegen windpark rietvelden. De worsteling van de groenmens wordt hier heel concreet.

PROGRAMMA DINSDAG 20 MAART
19.00 uur: Inloop
19.30 uur: Tegenlicht aflevering ‘Worsteling van de Groenmens’ kijken! Aflevering al gezien? Loop tot 20.30 gerust binnen.
20.30 uur: Kennismaking met gasten en gesprek o
21.30 uur: napraten, drankjes.

LOCATIE
RUW, powered by BiEB. Hinthamerstraat 72 Zie: www.ruwdenbosch.nl/contact

ROUTE
Hartje Centrum, in de StadsBibliotheek. Dat ga je gewoon vinden!