TEGENLICHT MEET UP DB
ERDOGAN'S AANHANG

DINSDAG 29 NOVEMBER 2016

19.00 UUR

STADSBIBLIOTHEEK DEN BOSCH. Hinthamerstraat 72

Op dinsdag 29 november: de VPRO Tegenlicht Meet Up Den Bosch #21: Erdogan's Aanhang. De Tegenlicht aflevering wordt op 20 november uitgezonden op NPO2, om 21.05 uur.. Toegang gratis.

WAT IS DE BELEVINGSWERELD VAN DE TURKSE BOSSCHENAAR?

In de uitzending volgt researcher en regisseur Halil Ibrahim Özpamuk drie personen van Turkse afkomst en spreekt met hen over hun belevingswereld. Hoe zien zij hun plek in Nederland? Schiet de Nederlandse politiek tekort? Is de onvrede bij de Turkse Nederlanders terecht? Hoe gaan we de polarisatie binnen ons land omzetten in iets constructiefs? Hierover gaan we in gesprek met Turkse Bosschenaren en andere Bosschenaren, en iedereen die er iets over vindt. Maar kom ook gewoon luisteren, omdat dat er ook toe doet.

Tijdens en na de mislukte couppoging in Turkije gingen duizenden Turkse Nederlanders de straat op om steun te betuigen aan president Erdogan en de gekozen Turkse regering. Daarmee kwam de integratie en loyaliteit van deze groep ter discussie te staan. Wat gaat er schuil achter de massale steun voor president Erdogan?

PROGRAMMA 29 NOVEMBER
19.00 uur: complete Tegenlicht aflevering wordt vertoond (al gezien? Loop gerust om 19.55 binnen!
20.00 uur: start gesprek & film-fragmenten. (luisteren mag ook).
21.30 uur: napraten!

LOCATIE
RUW: Kapel Gasthuiskwartier, Burgemeester Loeffplein 70 B/C, ingang RUW. Zie: www.ruwdenbosch.nl/contact

ROUTE
Vanaf Café/Restaurant Het Mariapaviljoen: ga links langs het gebouw, voorbij de slagboom. De opgestelde vlaggen van RUW zijn niet te missen. Zie ook www.ruwdenbosch.nl/contact