MIJN DEN BOSCH KICK OFF!

WOENSDAG 12 OKTOBER 2016

19.30 UUR

STADSBIBLIOTHEEK DEN BOSCH. Hinthamerstraat 72

Elke dag zijn Bossche burgers bezig met het vormen van onze stad. Via allerlei initiatieven en netwerken maken we ons sterk voor wat wij belangrijk vinden voor de toekomst van Den Bosch. Ieder vanuit onze eigen achtergronden, opvattingen en uitgangspunten.

Samen zetten we Den Bosch in haar kracht. Mijn Den Bosch verzamelt de visies van zoveel mogelijk van deze netwerken, clubs en initiatieven. Als we elkaar laten zien waar we mee bezig zijn, kunnen we elkaar versterken en zo Den Bosch in haar kracht zetten. Want we weten allemaal: als we het zélf niet doen, gebeurt er niets.

Hoe dan?

De visies van verschillende Bosschenaren worden visueel gemaakt aan de hand van een metafoor, namelijk de BurgeRmeester. Deze metafoor voor de stad geeft weer hoe wij onze toekomst vormgeven. Wie zou onze ideale burgervader of –moeder zijn? Wie heeft alles in zich om onze idealen waar te maken? Het mag een bestaand iemand uit ons netwerk zijn. Maar ook iemand die we bewonderen, of een fictieve persoon. Alle uitkomsten worden gebundeld en zijn inzichtelijk voor de stad. Zo heeft iedereen straks in beeld welke netwerken actief zijn. En kunnen we voor onze projecten aansluiting zoeken bij mensen met dezelfde of soortgelijke ideeën.

Kick-off netwerken

In dit proces zijn netwerken onmisbaar. Zij zijn belangrijk voor de stad en maken de stad tot wat deze is! Daarom nodigen de initiatiefnemers van Mijn Den Bosch zo'n 150 sleutelfiguren uit die de meest uiteenlopende Bosschenaren kennen en volgens hen in staat zijn om hun netwerk te mobiliseren voor een gesprek over de toekomst.

Tijdens deze Kick-off geven ze een bondige presentatie en worden verschillende vormen om het gesprek over de toekomst te voeren verkend. Deze ervaring kan iedereen dan meenemen naar een eigen gesprek met de achterban. De bijeenkomst wordt gefilmd en live gerapporteerd via social media. Ben je niet uitgenodigd, maar ben je er graag bij om jouw netwerk of club te vertegenwoordigen? Meld je dan aan via www.mijndenbosch.nl/kickoff

Er wordt niemand buitengesloten.

PROGRAMMA:
19:30 Inloop met koffie en Bossche Bol
20:00 Presentatie Mijn Den Bosch
20:30 Gesprek over de toekomst van de stad
22:00 Oplevering BurgeRmeester door een tekenaar en vragen stellen
22:30 Borrel

LOCATIE
RUW: Kapel Gasthuiskwartier, Burgemeester Loeffplein 70 B/C, ingang RUW. Zie ook: www.ruwdenbosch.nl/contact

ROUTE
Vanaf Café/Restaurant Het Mariapaviljoen: ga links langs het gebouw, voorbij de slagboom. De opgestelde vlaggen van RUW zijn niet te missen. Zie ook www.ruwdenbosch.nl/contact