TEGENLICHT MEET UP DB
TEGENLICHT MEET UP DEN BOSCH #15: TINDER LOVE

DONDERDAG 25 FEBRUARI 2016

19.30 UUR

STADSBIBLIOTHEEK DEN BOSCH. Hinthamerstraat 72

In samenwerking met VPRO's Tegenlicht en RUW organiseren wij op donderdag 25 februari de Tegenlicht Meet Up Den Bosch #15: Tinder Love. Over sex en relaties in het cyber-tijdperk.

Gasten:
1. Jonge onderzoeker Jitse Schuurmans (33) weet alles van hoe intimiteit in de huidige 'dating en hookup culture' verandert. Speciaal voor Tegenlicht Meet Up Den Bosch gaat hij een experiment met ons aan!
2. Filosoof en publicist Hans Schnitzler is uiterst kritisch over de mogelijkheden die het internet en ict technologie ons bieden. Volgens hem leveren we onszelf over aan de grote internetbedrijven.

Onderwerp:
Talloze apps en apparaten worden speciaal ontworpen om onze behoefte aan seks en intimiteit te bevredigen. Hoe beïnvloedt technologie onze relaties en intimiteit met anderen? Dating apps, chatbots, de nieuwste virtual-reality porno kunnen onze droompartner dichterbij halen dan ooit en zo onze diepste verlangens digitaal omtoveren in instant bevrediging. Wat blijft er over van het beeld van de romantische liefde, door de nieuwe manieren om onze verlangens te bevredigen? Waarom zouden we niet kunnen vallen op chatbots, robots dus? Als die robots dan ook nog een lichaam krijgen en met ons communiceren via geur, tast en smaak, hoe lang duurt het dan nog voor we robots gaan programmeren waarmee we ook seks hebben? Wat. Wil. Jij.

Programma:
19.30 uur: complete aflevering (aflevering al gezien? Loop gerust om 20.25 binnen!)
20.30 uur: korte film-fragmenten en debat

Locatie:
Mariakapel van het Groot Gasthuis, Burgemeester Loeffplein 70 B/C, ingang Groot Gasthuis

Routebeschrijving:
Vanaf Café/Restaurant Het Mariapaviljoen: ga links langs het gebouw, negeer de slagboom. De opgestelde vlaggen van het Groot Gasthuis zijn niet te missen.