TEGENLICHT MEET UP DB
DE DONUT ECONOMIE

WOENSDAG 13 DECEMBER 2017

19.30 UUR

STADSBIBLIOTHEEK DEN BOSCH. HINTHAMERSTRAAT 72

Kate Raworth's 'Doughnut Economics' bereikt in korte tijd een ware cultstatus. Tegenlicht Meet Up Den Bosch nodigt twee lijsttrekkers uit om te reageren op Kate Raworth's ideeën over de zogenaamde donut-economie, de economie van de toekomst: Pieter-Paul Slikker (PvdA) en Mike van der Geld (D66). Valt dit grote verhaal van een nieuwe economie concreet te maken voor een eigen opdracht?

DE DONUT ECONOMIE
Staat ons economische gedrag in dienst van groei en winst of dient het de mens en planeet? In plaats van opgaande lijnen en stijgende grafieken ontstond een andersoortig ideaalbeeld: onze economie zou moeten functioneren volgens het model van de donut. Onze economische activiteiten zouden niet uit de bocht moeten vliegen, maar groeien binnen grenzen, in een ideale cirkel. Dit zijn de ideeën van Kate Raworth.

Hoe dat precies in zijn werk gaat, beschreef Raworth in het boek ‘Doughnut Economics’, dat bij de kenners een ware cultstatus heeft bereikt. Raworths pleidooi voor de ‘donut economie’ trekt het credo dat economische groei voor duurzaamheid komt in twijfel: er zijn harde grenzen aan wat je de planeet nog kunt aandoen.

GASTEN:
-Mike van der Geld: lijsttrekker D66 Den Bosch. Reageert op Kate Raworth's ideeën, vanuit de wens naar een concrete eigen opdracht. Daarna gesprek.

-Pieter-Paul Slikker: lijstrekker PvdA Den Bosch. Reageert op Kate Raworth's ideeën, vanuit de wens naar een concrete eigen opdracht. Daarna gesprek.

PROGRAMMA WOENSDAG 13 DECEMBER
19.00 uur: Inloop
19.30 uur: Tegenlicht aflevering De Donut Economie kijken! Aflevering al gezien? Loop tot 20.30 gerust binnen.
20.30 uur: Pieter-Paul Slikker (lijstrekker PVDA Den Bosch) en Mike van der Geld (lijsttrekker D66 Den Bosch) reageren ieder met hun eigen visie en opdracht die ze ervaren naar aanleiding van Kate Raworth's Doughnut Economics.
20.50 uur: breed gesprek met bezoekers over Kate Raworth's ideeën.
22.00 uur: napraten, drankjes.

LOCATIE
RUW, powered by BiEB. Hinthamerstraat 72 Zie: www.ruwdenbosch.nl/contact

ROUTE
Hartje Centrum, in de StadsBibliotheek. Dat ga je gewoon vinden!