TEGENLICHT MEET UP DB
UITDAGERS & AANPAKKERS

We grijpen deze Tegenlicht Meet Up aan om zichtbaar te maken welke mensen de wereld om zich heen uitdagen en problemen aanpakken met concrete oplossingen. Dat zijn er in Den Bosch een hoop! Zij laten zien dat iets anders kan, en moet. We nodigen in navolging van Tegenlicht uitdagers en aanpakkers uit om te tonen wat zij allemaal doen om onze wereld een beetje beter te maken. Denk aan de vele burgerinitiatieven de opkomst van sociaal ondernemers en al die bevlogen actievelingen die vechten voor een betere stad. We gaan op zoek naar een gezamenlijk beeld van onze toekomst.

VPRO TEGENLICHT: UITDAGERS & AANPAKKERS
Wie maakt ons land? In toenemende mate is dat niet de politiek maar de burger zelf. Dit zijn de uitdagers. De aanpakkers. Het zijn mensen die anders tegen de wereld aankijken. Mensen die niet alleen problemen zien maar ze zelf oplossen. Ze houden niet van klagen. Ze mengen zich niet in boze discussies op internet. Ze blijven niet boos over wat er niet goed gaat, maar proberen het vooral zelf beter te maken, in samenwerking met anderen. Dat doen ze in de vorm van burgerinitiatieven, publieke acties en sociale ondernemingen. Soms kleinschalig, maar met grote invloed op het aanzien van Nederland. Nu. En in de toekomst. De aflevering zoomt in op een aantal van deze initiatiefnemers.

Daarna gaan we op zoek naar wat er allemaal al gebeurt door toedoen van uitdagers en aanpakkers, hoe ze de wereld om zich heen een beetje beter maken, en welk beeld van de toekomst hen voortdrijft.

GASTEN:
We nodigen alle uitdagers en aanpakkers die we kennen persoonlijk uit. We benaderen ze direct. Ken jij iemand die echt niet mag ontbreken? Check het even of we ze hebben uitgenodigd. Laat het ons meteen weten via info@ruwdenbosch.nl. Of, als je dat liever doet: nodig ze zelf uit. Dan laten we samen onze stad zien wat er allemaal wel niet gebeurt, want dat is veel!

PROGRAMMA DINSDAG 27 JUNI
19.00 uur: Inloop
19.30 uur: Complete Tegenlicht aflevering Uitdagers & Aanpakkers wordt vertoond.
20.30 uur: start nabespreking: op zoek naar onze gezamenlijke drijfveer.
22.00 uur: napraten, drankjes. (let op: er kan niet met pin worden afgerekend, er is wel een pinautomaat in de buurt).

LOCATIE
RUW, powered by BiEB: Kapel Gasthuiskwartier, Burgemeester Loeffplein 70 B/C, ingang RUW. Zie: www.ruwdenbosch.nl/contact

ROUTE
Vanaf Café/Restaurant Het Mariapaviljoen: ga links langs het gebouw, voorbij de slagboom. De opgestelde vlaggen van RUW zijn niet te missen. Zie ook www.ruwdenbosch.nl/contact