TEGENLICHT MEET UP DB
ALL IN THE GAME

Te Gast! Nederlandse en Bossche Game-Makers!

Toegang vrij, aanmelden niet nodig, maar vinden we wel leuk. Bij RUW, powered by BiEB natuurlijk...LET OP: het is een maandag voor de verandering!


VPRO TEGENLICHT: ALL IN THE GAME
Welkom in de toekomst. De game industrie is de creatieve meltingpot van deze eeuw. Dit is wat je kan verwachten.

Met een budget van tientallen miljoenen werkten 240 mensen in Amsterdam vijf jaar lang aan een nieuwe, schier oneindige wereld. De game Horizon Zero Dawn oogst sinds de wereldwijde release begin maart alom lovende kritieken. Het spel, waarvan in een maand 2,6 miljoen exemplaren zijn verkocht, werd ontwikkeld door het enige mondiaal opererende gamebedrijf in Nederland: Guerilla Games. Achter de schermen volgt Tegenlicht de zenuwslopende eindsprint van een meesterzet in het populairste tijdverdrijf van de 21ste eeuw en verkennen 'hun wereld'.

Guerilla Games heeft de basis gelegd voor een nieuwe reeks ‘open wereld games’: praktisch oneindig bereisbare werelden. De Game-industrie trekt met deze krachttoeren de grootste creatieve talenten van deze tijd aan. De verbeeldingskracht van een nieuwe garde van scheppers krijgt alle ruimte: ze vormen duizelingwekkende virtuele werelden waarin de speler tot in de kleinste details een nieuwe wereld kan verkennen. Hoe werkt de aantrekkingskracht van de oneindigheid die ze in hun wereld weten te suggereren? Is die wereld van ons, die echt wereld, nog wel zo interessant?

GASTEN

-Stefan Schevelier, onderzoeker en docent praktische filosofie, Radboud Universiteit Nijmegen. Ontwikkelde zelf het spel DEMOS en gaf onlangs een lezing over de filosofie van de games. 


-Ivo van Dijk, directeur Basecamp Games, hét Bossche game-bedrijf dat actief is op diverse vormen van computergames, reallifegames, virtual reality en gamification projecten. http://www.basecampgames.com

-Pim Coumans, gaf zijn day-job op om zijn droom na te jagen, namelijk zelf onafhankelijke games ontwikkelen. We hebben het met hem over de lessen die hij heeft geleerd.

-René van Kasbergen, Docent Gamedesign Avans én Game maker.

-Joran de Raaff, voorm. programmeur bij Ranj, Weirdbeard, thans bij Little Chicken. http:// www.joranderaaff.nl

PROGRAMMA MAANDAG(!) 24 APRIL
19.00 uur: Inloop
19.30 uur: Complete Tegenlicht aflevering ALL IN THE GAME wordt vertoond.
20.30 uur: start gesprek met gasten (luisteren mag ook).
22.00 uur: napraten, drankjes. (let op: er kan niet met pin worden afgerekend, er is wel een pinautomaat in de buurt).

LOCATIE
RUW, powered by BiEB: Kapel Gasthuiskwartier, Burgemeester Loeffplein 70 B/C, ingang RUW. Zie: www.ruwdenbosch.nl/contact

ROUTE
Vanaf Café/Restaurant Het Mariapaviljoen: ga links langs het gebouw, voorbij de slagboom. De opgestelde vlaggen van RUW zijn niet te missen. Zie ook www.ruwdenbosch.nl/contact