TEGENLICHT MEET UP DB
GROEN GOUD

DONDERDAG 16 FEBRUARI 2017

19.30 UUR

STADSBIBLIOTHEEK DEN BOSCH. Hinthamerstraat 72

Een primeur! Voor het eerst in het bestaan van de Tegenlicht Meet Up Den Bosch hebben we een internationale gast uit een Tegenlicht aflevering!  

Toegang gratis, aanmelden in dit geval noodzakelijk via aanmelden@ruwdenbosch.nl

John D. Liu, de Chinees-Amerikaanse ecoloog en filmmaker, reist de wereld rond om projecten te starten en anderen te inspireren rond het herstellen van ecosystemen. Hij zal ons deze avond meer vertellen over zijn inzichten in hoe je gedegradeerde natuur weer omzet in functionele ecosystemen. John D. Liu is tevens ambassadeur voor de door Willem Ferwerda opgerichte organisatie Commonland (www.commonland.com). Ferwerda voert momenteel de duurzame top 100 aan.

John D. Liu en Commonland werken nauw samen met de Bosschenaar Ties van der Hoeven en willen bekijken of het mogelijk is om een klimaatbos om de stad Den Bosch heen te bouwen: ’t Jheronimusbosch. Deze avond zal Liu, samen met Ties van der Hoeven, voor het eerst op zoek gaan naar medestanders! Tevens te gast is Wouter van Eck, initiatiefnemer van het voedselbos bij Groesbeek die als één van de eerste in Nederland de landbouw van de toekomst introduceerde.

John D. Liu is de hoofdrolspeler in de Tegenlicht aflevering Groen Goud, mogelijk gemaakt door Commonland!

VPRO TEGENLICHT: GROEN GOUD 
Al zo’n 20 jaar is de cameraman en ecoloog John D. Liu bezig met zijn wereldwijde missie om woestijnen te vergroenen en biodiversiteit te herstellen. Het begon allemaal in 1995 toen Liu het löss-plateau in China filmde. Hij zag hoe de lokale bevolking een gebied bijna zo groot als Nederland veranderde van een dorre, uitgeputte woestenij in een grote groene oase. Die ervaring veranderde zijn leven. Vanaf dat moment reist John Liu de hele wereld af om regeringsleiders, beleidsmakers en boeren met zijn beelden en kennis te overtuigen en te inspireren. Onvermoeibaar brengt hij de boodschap dat herstel van ecosystemen niet alleen mogelijk is, maar ook nog eens economisch zeer zinvol. Tegenlicht volgde Liu op zijn missie in Jordanië en laat aan de hand van Liu’s eigen filmmateriaal zien dat een groene toekomst wereldwijd mogelijk is.

NIET GERESERVEERD? WACHTLIJST?
Als je niet gereserveerd hebt, kan je morgen pas op zijn vroegst om 20.25, na afloop van de Tegenlicht aflevering, proberen of er misschien dankzij afzeggingen toch nog een plekje is voor het gespreksgedeelte! Met andere woorden: zonder reservering kunnen we je vóór 20.25 geen toegang geven, daarna zolang er stoelen zijn. NIET OPGEHAALDE RESERVERINGEN WORDEN OM 20.25 VRIJGEGEVEN VOOR MENSEN ZONDER RESERVERING

GASTEN! 

-John D. Liu, ecoloog, filmmaker, ambassadeur Commonland (www.commonland.com). Zie ook zijn openbare groep Ecosystem Restoration Camps (Link: bit.ly/2kkB0pz)

-Ties van der Hoeven, founder Weathermakers, projectontwikkelaar van die pro-actief en adaptief, klimaatveranderende projecten realiseert. 

-Wouter van Eck, pionier, initiatiefnemer en projectleider van het eerste voedselbos van Nederland, Ketelbroek (Groesbeek). 


PROGRAMMA DONDERDAG 16 FEBRUARI
19.00 uur: Inloop
19.30 uur: Complete Tegenlicht aflevering GROEN GOUD wordt vertoond (al gezien? Loop gerust om 20.25 binnen! 
20.30 uur: start gesprek met gasten (luisteren mag ook).
22.00 uur: napraten, drankjes. (let op: er kan niet met pin worden afgerekend, er is wel een pinautomaat in de buurt). 

LOCATIE 
RUW, powered by BiEB: Kapel Gasthuiskwartier, Burgemeester Loeffplein 70 B/C, ingang RUW. Zie: www.ruwdenbosch.nl/contact (let op: er kan niet met pin worden afgerekend, er is wel een pinautomaat in de buurt). 

ROUTE
Vanaf Café/Restaurant Het Mariapaviljoen: ga links langs het gebouw, voorbij de slagboom. De opgestelde vlaggen van RUW zijn niet te missen. Zie ook www.ruwdenbosch.nl/contact