TEGENLICHT MEET UP DB
HET EINDE VAN BEZIT

DINSDAG 17 JANUARI 2017

19.30 UUR

STADSBIBLIOTHEEK DEN BOSCH. Hinthamerstraat 72

In samenwerking met VPRO Tegenlicht en RUW organiseren wij op dinsdag 17 januari de Tegenlicht Meet Up Den Bosch #23: Einde van Bezit

WAT IS EEN TEGENLICHT MEETUP?
Elke maand praten we na over één van de VPRO Tegenlicht afleveringen. Vaak met boeiende gasten, soms alleen met bezoekers. Dit maal: Einde van Bezit, de meest bekeken aflevering van Tegenlicht.

WAAR GAAT HET OVER? EINDE VAN BEZIT!
Thomas Rau, gelooft in het einde van bezit. We staan op de grens van een wezenlijke gedragsverandering. Het productiemodel waarin mensen werken om dingen te kunnen kopen loopt op zijn eind. We willen niet bezitten, we willen toegang hebben en gebruiken. Wel de lusten, niet de lasten: 'Don’t own, enjoy!' Wat betekent dat voor de manier waarop producten worden gemaakt, hoe wij bouwen, voor innovatie en voor economische groei? We gaan in gesprek met vertegenwoordigers van een paar van de grootste bedrijven die actief zijn in onze stad. Gezamenlijk aanbieders van een paar van de meest bassale voorzieningen die we nodig hebben voor een comfortabel leven. Thomas Rau, de meest radicale bouwmeester van Nederland, gelooft in het einde van bezit, om de wereld te redden. Zij ook?

GASTEN! HEIJMANS, ESSENT, BRABANT WATER!
We gaan in gesprek met jullie, en met deze vertegenwoordigers van een paar van de grootste bedrijven actief in onze stad. Gezamenlijk zijn ze aanbieders van een paar van de meest bassale voorzieningen. Water, energie en wonen. Ook die moeten anders gaan werken. Hoe kijken zij tegen de uitdaging aan die Thomas Rau ons schetst?

-Henk de Boer, Brabant Water. Hoofd Financieel Economische Zaken-beleid.

-Ingeborg Boon, Essent, Corporate Responsibility Manager.

-Harwil de Jonge, Heijmans, Directeur Vastgoed

PROGRAMMA 17 JANUARI
19.30 uur: complete Tegenlicht aflevering wordt vertoond (al gezien? Loop gerust om 20.25 binnen!
20.30 uur: start gesprek & film-fragmenten. (luisteren mag ook).
21.45 uur: napraten, drankjes.

LOCATIE
RUW: Kapel Gasthuiskwartier, Burgemeester Loeffplein 70 B/C, ingang RUW. Zie: www.ruwdenbosch.nl/contact

ROUTE
Vanaf Café/Restaurant Het Mariapaviljoen: ga links langs het gebouw, voorbij de slagboom. De opgestelde vlaggen van RUW zijn niet te missen. Zie ook www.ruwdenbosch.nl/contact